IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„МФГ Инвест“ е приключило ликвидацията на „Сетъл България“

Инвестицията е напълно обезценена още преди листването на пазар beam на БФБ-София и няма да има загуби за дружеството или инвеститорите

10:23 | 03.10.23 г.
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

Компанията „Сетъл България“, която беше учредена с цел маркетиране на портфейл за мобилни разплащания Settle, е ликвидирана, съобщават от „МФГ Инвест“ АД.

„Сетъл България“ беше създадена през 2020 г. като съвместно начинание за навлизането на приложението за мобилни разплащания Settle. Приложението заработи в България през 2021 г.

Приложението Settle, което е разработено и се поддържа от норвежката компания Settle Group AS, продължава да бъде достъпно за потребители на всички пазари от Европейската икономическа зона, уточняват от "МФГ Инвест".

Фирмата е ликвидирана, защото бизнес моделът не успява да постигне заложените по бюджет цели, поясняват от „МФГ Инвест“.

Публичното дружество обяснява, че инвестицията е напълно обезценена още преди листването на „МФГ Инвест“ на пазар beam на БФБ-София. Приключването на ликвидационната процедура няма да има неблагоприятни финансови ефекти за „МФГ Инвест“ и инвеститорите.

„МФГ Инвест“ се листна на пазар beam на БФБ в края на 2022 г. В последните шест месеца акциите на дружеството поскъпват с малко над 1%.

Към края на юни компанията отчете печалба в размер на 88 хил. лева при 344 хил. лева загуба към края на март. Печалбата е заради положителна промяна в справедливата стойност на активите за 155 хил. лева към края на юни при минус 275 хил. лева към края на март. 

„МФГ Инвест“ има инвестиции в онлайн търговеца e-Bag, първата българска компания еднорог Payhawk, технологичната фирма Tiger Tehnology, в публичното дружество за дялови инвестиции „Илевън Кепитъл“ и в негов фонд, в застрахователната компания „Болерон“, платформата Find Me Cure и други.

Свързани компании:

МФГ Инвест АД-София (основна емисия акции)(MFG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:44 | 03.10.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още