IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„МФГ Инвест“ е инвестирала 150 хил. евро в компанията Tapline UG

Tapline управлява финансова платформа за свързване на компании, търсещи финансиране, и професионални инвеститори, без да се продава дял от фирмите

14:38 | 06.10.23 г.
Снимка: Pexels
Снимка: Pexels

„МФГ Инвест“ АД е инвестирало 150 хил. евро в компанията Tapline UG, съобщават от публичното дружество.

Tapline управлява финансова платформа за свързване на компании, търсещи финансиране, и професионални инвеститори, осигуряващи такова чрез алтернативни начини, изключващи придобиването на участие, пояснява се в съобщението, публикувано на сайта x3news.com.

Tapline UG е дружество, учредено съгласно законодателството на Федерална република Германия, с регистриран адрес в Берлин, допълва се в съобщението.

Размерът на целия кръг за финансиране е около 2 млн. евро. В първия етап, който е в размер на малко над 900 хил. евро, участва и „МФГ Инвест“. Очаква се вторият етап да приключи до края на годината и ще е в размер на около 1,1 млн. евро.

Срещу инвестираната от „МФГ Инвест“ АД сума компанията записва 1,59% от капитала на Tapline. Този процент се очаква да бъде намален до 1,43% при реализиране на втория етап от инвестиционния кръг.

Оценката на компанията в настоящия кръг (pre-money) е в размер на 8,5 млн. евро.

Tapline е учредена през 2021 г. в отговор на нарастващата нужда на SaaS компаниите от външно финансиране, за да се разрастват. За целта е създадена дигитална финансова платформа, чрез която се дава възможност на SaaS компании (B2B и B2C) да получат достъпно финансиране, без да продават част от компанията си.

SaaS компаниите работят на база периодични месечни или годишни плащания от клиентите. Платформата свързва SaaS компаниите с регистрирани на същата инвеститори, които се интересуват от изкупуване на вземания по тези абонаментни договори.

Финансирането се получава в рамките на 48 часа

Платформата в момента работи на германския и чешкия пазар. Съгласно плановете ѝ тази година тя ще навлезе в Полша и Естония.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:38 | 06.10.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още