IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акция на седмицата: „Бианор Холдинг“ АД

Дружеството обяви четвърто придобиване и увеличение на капитала с до над 20 млн. лева тази седмица

09:16 | 17.12.23 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

„Бианор Холдинг“ АД е акция на седмицата на Investor.bg.

Акциите на дружеството поскъпват с близо 32% в последната година, като пазарната капитализация достига почти 29,2 млн. лева.

Дружеството обяви серия придобивания на ИТ компании тази година. Две от сделките – за компаниите ITIDO и Databreathe, приключиха в края на първото полугодие и резултатите им се консолидираха в отчета на групата за третото тримесечие.

Тази седмица „Бианор Холдинг“ обяви, че е приключила сделката и за компанията „ГоуТуАдминс Груп“, както и че придобива още една софтуерна компания – „Булбера“, основана от бивш служител на дъщерното дружество „Бианор Сървисис“.

Дружеството по-рано през годината проведе процедура по увеличение на капитала, като набра 8 млн. лева от инвеститорите. Отделно то увеличи капитала си и със собствени средства, с над 5,7 млн. лева от неразпределената печалба от минали години.

В петък компанията обяви, че ще търси малко над 20 млн. лева в ново увеличение на капитала. Тя ще предложи до 5 482 813 нови, обикновени, поименни, безналични акции, с право на един глас в общото събрание, всяка една с номинална стойност в размер на 1 лев и емисионна стойност 3,7 лева. Така капиталът на дружеството може да се увеличи от 6 875 514 лева, разпределен в същия брой акции с номинал по 1 лев всяка, до 12 358 327 лева, разпределен в същия брой акции с номинал по 1 лев всяка.

Тази година акциите на „Бианор Холдинг“ бяха прехвърлени от алтернативен пазар на БФБ-София на основен пазар, с ясен ангажимент на компанията за стимулиране на ликвидността.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:44 | 17.12.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още