IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wall Street започва сесията с опит да се възстанови от загубите*

Акциите на компанията за превоз Lyft поскъпват с 33,3%, след като тя отчете по-добра от очакваното печалба за четвъртото тримесечие

17:59 | 14.02.24 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Водещите американски индекси започват борсовата сесия в сряда на зелено, опитвайки се да възстановят част от загубите от предходната сесия, съобщава CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average прибавя 0,2%. От своя страна, широкият измерител S&P 500 напредва с 0,6%, докато технологичният Nasdaq Composite с 0,7%.

Акциите на компанията за превоз Lyft поскъпват с 33,3%, след като тя отчете по-добра от очакваното печалба за четвъртото тримесечие. Публикуването на отчета обаче беше белязано от гаф. Lyft обяви, че ключов показател за маржа се очаква да се повиши с 500 базисни пункта тази година. По-късно, по време на конферентен разговор, главният финансов директор Ерин Брюрер коригира прогнозата до увеличение с 50 базисни пункта.

Стойността на книжата скочи с 67% въз основа на първоначалното изявление, но след корекцията се раздели с по-голямата част от ръста.

На червено със спад от 4,3% са книжата на Airbnb, въпреки че компанията записа по-добри от очакваното приходи през последните три месеца на годината.

При акциите на Nvidia налице е ръст от 2%, което изпрати пазарната капитализация на производителя на чипове над тази на другия член на т. нар. „Великолепна седморка“ Alphabet.

Във вторник 30-членният Dow загуби повече от процент, отбелязвайки най-лошия си ден от март 2023 г. насам. S&P 500 и Nasdaq Composite също изтриха повече от процент. Причина станаха по-горещите от очакваното данни за американската инфлация, които изплашиха трейдърите, че Федералният резерв може и да не намали лихвите толкова рано, колкото се надяваха.

При американските държавни ценни книжа доходността по 10-годишните и 30-годишните облигации намалява до съответно 4,289% и 4,461%.

Доларовият индекс, който измерва силата на щатските пари спрямо кошница конкурентни валути, също е на червено със спад от 0,1% до 104,81 пункта.

На стоковите пазари цената на петрола се смъква. Фючърсите върху международния бенчмарк Брент остават почти без промяна с минимално поевтиняване до 82,75 долара за барел. Тези върху американския сорт WTI пък махат от цената си 0,2% до 77,75 долара за барел.

Златото също поевтинява с близо 0,4% до 1999,7 долара за тройунция.

*Информацията е актуална към 17:45 ч.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:04 | 14.02.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още