IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

FTX представи нов план как да излезе от фалита и да се издължи на кредиторите си

Планът за реорганизирането остави някои належащи въпроси без отговор, включително дали FTX ще поднови дейността си

10:37 | 18.12.23 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Фалиралата криптоборса FTX Trading представи поредно предложение за връщането на милиарди долари на потребители и кредитори, започвайки вероятно последен кръг на препирни за това как да бъде приключено делото във връзка с фирмата.

Планът за реорганизирането остави някои належащи въпроси без отговор, включително дали FTX ще поднови дейността си, как компанията ще изчисли стойността на някои от дигиталните си монети и какви суми кредиторите ще могат да очакват да получат обратно.

Догодина планът ще бъде изпратен на кредиторите за гласуване – най-вероятно с добавени подробности – преди да бъде представен на съдия Джон Дорси за окончателно одобрение. По-голямата част от групите на основните кредитори и на потребителите, които са страни по делото, са се съгласили на общата рамка на плана.

Той предвижда милиарди долари да бъдат разпределени под формата на кеш, след като по-голяма част от криптовалутите на компанията бъдат ликвидирани.

Миналия месец основателят на FTX Сам Банкман-Фрийд беше признат за виновен за организиране на измама, довела до фалита на борсата му.

Компанията подаде документи за фалит миналата година, след като Банкман-Фрийд се съгласи да предаде контрола върху империята си на експерти по преструктурирането. Оттогава съветници проверяват активите на фирмата и се опитват са разплетат сложната мрежа от дългове към различни кредитори и задължения към потребители.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:37 | 18.12.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Криптопазар и дигитални активи виж още

Коментари

Финанси виж още