IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Криптосекторът е събрал над 100 млн. долара за кандидати на изборите за Конгрес в САЩ

Парите, набрани от подкрепени от криптосектора политически супергрупи, показват как компаниите от сектора работят с надежда за оказване на влияние върху политиците във Вашингтон

16:35 | 08.05.24 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Външни политически групи, свързани с криптоиндустрията, са събрали над 102 млн. долара за подкрепа на кандидати в предстоящите избори за Конгрес в САЩ. Това показва доклад на неправителствената организация Public Citizen, цитиран от Ройтерс.

Само две други политически супергрупи (т. нар. super PAC, бел. ред.) са набрали повече средства от криптосектора през този изборен цикъл, става ясно още.

Парите, набрани от подкрепени от криптосектора супергрупи, показват как компаниите от сектора работят с надежда за оказване на влияние върху политиците във Вашингтон на фона на засиления контрол в областта от страна както на регулаторите, така и на законодателите.

Около 54 млн. долара от политическите дарения на криптоиндустрията идват от корпоративни разходи – най-вече от американската криптоборса Coinbase и Ripple Labs, която стои зад токена рипъл.

Останалото е от криптомениджъри и инвеститори с рисков капитал: по 11 млн. долара от основателите на Andreessen Horowitz, 5 млн. долара от основателите на Gemini Камерън и Тейлър Уинкълвос и 1 млн. долара от главния изпълнителен директор на Coinbase Браян Армстронг.

Подкрепените от криптосектора супергрупи съобщиха, че ще фокусират средствата си върху надпреварата през ноември за сенатори от Охайо и Монтана, където демократите Шеръд Браун и Джон Тестър се борят за преизбиране.

Браун и Тестър са в Комисията по банково дело в Сената и са критично настроени към криптовалутите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:36 | 08.05.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Криптопазар и дигитални активи виж още

Коментари

Финанси виж още