IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бластерът на Хан Соло постави рекорд на Гинес за най-скъпо реквизитно оръжие

През 2022 г. бластерът беше закупен за над 1,57 млн. долара

13:11 | 31.12.23 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Rock Island Auction
Снимка: Rock Island Auction

Прословутият бластер на Хан Соло от "Междузвездни войни" беше обявен за "Най-скъпото реквизитно оръжие, продадено на търг" в последното издание на Книгата на рекордите на Гинес, след като през 2022 г. беше закупен за над 1,57 млн. долара. Бластерът беше обявен на търг от аукционната компания Rock Island Auction Company.

Някъде след първата част на превърналия се в постоянно разрастващ се франчайз на Джордж Лукас бластерът на Хан Соло от "Star Wars: A New Hope" изчезна. Тежкият бластер BlasTech DL-44, който беше трайно прикрепен към ръката на космическия каубой по време на филмовия пробив, изчезна след края на снимките. Години по-късно той се появява отново благодарение на зоркия поглед на собственика на реквизиторската къща Bapty & Co. в Лондон.

След като реквизитът изчезва след първия филм, творческият екип намалява загубите си и построява комплект нови бластери за следващите заглавия от оригиналната трилогия. Преди да бъде продаден, оригиналният бластер на Хан Соло беше оценен на между 300 хил. и 500 хил. долара, което показва колко далеч стигат феновете на "Междузвездни войни", за да се сдобият с част от историята на франчайза.

(БГНЕС)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:13 | 31.12.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Изкуство и култура виж още

Коментари

Финанси виж още