IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

И Mitsubishi се сбогува с дизела

От 2021 г. марката ще спре да предлага модификации с дизелово гориво на голяма част от моделите си

22:26 | 29.12.19 г. 4
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Mitsubishi е поредният автомобилен производител, който се отказва от дизеловите двигатели, съобщава местното издание Nikkei.

От 2021 г. марката ще спре да предлага модификации с дизелово гориво на голяма част от моделите си. Дотогава нови разработки на дизелови мотори няма да се правят, а се предвижда единствено подобрение на сегашните. През 2021 г. Mitsubishi ще представи два обновени модела - Pajero Sport и Outlander, които ще имат по една дизелова модификация, като тя ще бъде и последната в историята на тези автомобили.

Всички останали глобални модели на Mitsubishi остават без дизелови модификации, като единственото изключение ще ъде направено за модела Delica D:5, предлаган само на японския пазар.

Каква е основната причина за решението на производителя вижте в продължението на материала в Automedia.bg!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:37 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Автомобили виж още

Коментари

4
rate up comment 0 rate down comment 1
miccaelis
преди 4 години
електрификация само в тоя тъn сайт и твойта простта тиkва. В Швабия търкалят 80% дизеляци щот са по-тънки не знам тролей който се зарежда за 3 мин. и може да измине 1000км. с 40л. нафта за 80 леа .... тва мойта каруца го мое и нема си купувам никви електрокари, ти ако искаш хои пеш щот пари за тролей и без тва немаш както и останалите тук зелени *** ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 6 rate down comment 8
ing5rov
преди 4 години
не става ясно , какво отношение към това , което казвам , има "майка русь"...Явно проблемът е в главата ти .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 8 rate down comment 14
bgMan
преди 4 години
Нищо подобно червеноармеецо.ДВГ като масово средство за придвижване трябва да се използва все по-малко и затова се минава към електрификация. Двигателите на електричките не се развалят дори и след няколко милиона километра. Това що не е "трън в окото на системата", а? Всичко това което се случва "е трън в очите" само на северноизточните ти работодатели от майка русь.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 9 rate down comment 8
ing5rov
преди 4 години
По-дългият живот на дизеловия двигател е трън в окото на системата ... ако на всеки 5 години не си купиш нова кола / на кредит , естествено / , настъпва екологическа катастрофа и излизат дебилета ала тунберг да плашат гаргите !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още