Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Бюджет и финанси

Заемите от БАКБ се увеличиха с 11,46% през първото тримесечие

В края на март нетната печалба на банката след данъчно облагане възлиза на 3,368 млн. лева и отчита ръст от 5,88% на годишна база

Заемите от БАКБ се увеличиха с 11,46% през първото тримесечие

Снимка: БАКБ

Кредитният портфейл на Българо-американската кредитна банка продължава тенденцията си на разширяване, движен от диверсифицирано финансиране на корпоративните клиенти, МСП и физически лица. Постигнатото увеличение по кредитите за първото тримесечие на 2019 г. е с 11,46% в сравнение с година по-рано и при среден ръст на пазара – 7,41%, отчетоха от банката на Цветелина Бориславова.

Още по темата

Привлечените средства в БАКБ бележат ръст от 14,3 % и в двата сегмента: корпоративни депозити и депозити на граждани и домакинства. Отчетените резултати са почти два пъти по-добри спрямо тези на банковата система – 8,08 %.

За първото тримесечие на 2019 година активите на банката достигат 1,438 млрд. лева. В сравнение с година по-рано увеличението на активите е 13,87%.

Въпреки значителния спад на лихвените проценти на пазара, БАКБ отчита над 16% ръст на нетния приход от лихви при среден ръст на пазара в страната от 6,08%.

Наблюдава се и увеличаване на нетния приход от такси и комисиони с 28,65 %. Принос за това има разширяващата се клиентска база и извършените от клиентите трансакции, посочват от кредитната институция.

Въпреки значителното нарастване на броя на клиентите и техните трансакции, БАКБ успява да запази ниско ниво на оперативните разходи, благодарение автоматизация и електронизация на процеси и обслужване.

В края на март нетната печалба на банката след данъчно облагане възлиза на 3,368 млн. лева и отчита ръст от 5,88% на годишна база.

По статията работи: Петя Стоянова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Бюджет и финанси
Аврамова: АПИ спря продажбата на месечни електронни винетки за превозвачите