IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Експерт: 2018 няма да е толкова успешна за капиталовите пазари като последните години

Възходящият тренд може да влезе в корекция, но тази корекция тепърва трябва да се прояви, коментира Андрей Стойчев

17:12 | 12.02.18 г.
Експерт: 2018 няма да е толкова успешна за капиталовите пазари като последните години

С разпродажбите на пазарите в началото на миналата седмица пазарът даде индикация, че възходящият тренд, който наблюдаваме години наред, може да влезе в някаква корекция, но тази корекция тепърва трябва да се прояви. Това коментира финансовият анализатор Андрей Стойчев в предаването Invest/Or? на Bloomberg TV Bulgaria.

По думите му понижение от 4-5% на борсовите индекси в сравнение с огромния ръст, който наблюдаваме през годините, не е толкова сериозно.

"Въпреки спадовете на фондовите пазари не видяхме покачване на котировките на златото, което е още една индикация, че за по-трайна корекция на този етап не може да се говори.

Погледнато от фундаментална гледна точка обаче тази година няма да е толкова успешна за капиталовите пазари в сравнение с последните години", коментира още Стойчев.

Може ли високата корпоративна задлъжнялост да отключи нов цикъл на дефолти? Какви движения да очакваме при валутната двойка EUR/USD? Кои фактори оказват натиск върху цените на петрола? Вижте още във видеото.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:08 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още