IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Застрахователите се готвят за дигитална трансформация

Новите технологии неумолимо ще променят бизнеса, смята изпълнителният директор на „Уника“ Николай Генчев

09:32 | 04.04.18 г.
Застрахователите се готвят за  дигитална трансформация

Финансовият сектор като цяло и застраховането ще претърпят съществена промяна в следващите години – дигитална трансформация. Това каза Николай Генчев, главен изпълнителен директор на „Уника“, в предаването „Бизнес среща“ на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Таня Кръстева.

Според него със сигурност след 10-20 години светът на застраховането ще бъде различен. „Може би в България това ще дойде по-късно, отколкото в развитите пазари, но всички сме убедени, че рано или късно ще се случи. Новите технологии неумолимо ще променят начина, по който сме правили бизнес“, очаква той. 

По думите му в момента в застрахователния сектор се правят по-скоро „бебешки стъпки“ в тази насока.


Генчев даде за пример пазарите на САЩ и Великобритания, където по думите му дигиталните и онлайн решения са застъпени в много по-широки граници.

„Вече доста години две трети от автомобилните застраховки в Обединеното кралство се продават онлайн. В САЩ има много стартъпи и нови финтех компании, които предлагат много бързи иновативни решения, с помощта на които човек, като му хрумне да се застрахова, буквално с няколко клика успява да получи индивидуална тарифа, индивидуална цена на база на невъобразимо количество статистики и фактори. Това е реалността“, коментира той. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:23 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още