Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

България

Нов жилищен комплекс за 300 млн. лв. ще се появи край София

90% от жилищата в Резиденшъл парк Лозен са договорени още преди официалното начало на строителството

Нов жилищен комплекс за 300 млн. лв. ще се появи край София

Снимка: Investor.bg

Нов жилищен комплекс от затворен тип ще се появи край София. Става дума за Резиденшъл парк Лозен на германската компания Lindner. Първата копка на проекта беше направена на официална церемония днес в присъствието на вицепремиера Томислав Дончев, заместник-кмета на София Тодор Чобанов, представители на германското посолство и на германския бизнес в България.

Първата фаза на жилищния комплекс на терен от 55 декара се състои от 136 еднофамилни, двуфамилни и редови къщи, както и от обществена зона, включваща училище, детска градина, спортен комплекс, търговски и офис площи. 90% от жилищните единици от първия етап на проекта са договорени още преди официално да стартира изграждането му. Цената на къщите в комплекса варира между 250 хил. и 700 хил. евро.

Lindner присъства в България от 1993 г., а сред големите й проекти в страната са изграждането на Бизнес парк София и на жилищния комплекс Резиденшъл парк София. Компанията е инвестирала в страната ни над половин милиард лева, каза Хелмут Ланг, изпълнителен директор на Lindner Group.

Инвестицията в първата фаза на новия мащабен проект на компанията – Резиденшъл парк Лозен, възлиза на 80 млн. лв., а цялостната инвестиция в парка ще достигна 300 млн. лв. Lindner започва и нов мащабен проект в Русе, обяви Ланг.

Още по темата

„В България се правят инвестиции. България има нужда от още инвестиции – както публични, така и частни, както български, така и чуждестранни. България се нуждае от още инвестиции в градска инфраструктура, заводи, машинно оборудване и в жилища“, каза вицепремиерът Томислав Дончев. „Инвестицията не е счетоводно упражнение – тя е дързост, смелост, а в някои случаи и риск. За да имаме инвестиции, трябва да осигурим подходяща среда“, каза още Дончев и допълни в контекста на скандалите с имоти на политици в последно време, че за съжаление няма къща в комплекса.

Според Тим Курт, президент на Германо-българската индустриално-търговска камара (ГБИТК), решението за новата инвестиция на Линднер е ясен знак, че бизнес средата в България е стабилна. „Германските компании са изключително удовлетворени от направените инвестиции. Последното проучване на ГБИТК показва, че 88% от всички германски компании имат желание да инвестират в България в бъдеще. Резултатите от предходни години бяха сходни. Това ни изпълва с надежда, че германските предприемачи ще продължат да са ентусиазирани да инвестират в страната“, каза Курт. Според него фактът, че повечето жилища от първия етап на Резиденшъл парк Лозен вече са намерили бъдещите си собственици е положителна оценка за Линднер като инвеститор. „Този проект ще даде и икономически стимул“, допълни Курт.

Според заместник-кмета на София Тодор Чобанов Резиденшъл парк Лозен показва, че София е едно от най-добрите места за инвестиции в Европа. „Нашият град се намира в челото на множество класации за бизнес климат, аутсорсинг, инвестиции в различни сфери на икономиката“, изтъкна той.

Проектирането е дело на „Иво Петров Архитекти“ ООД. В процеса на строителство и експлоатация на Резиденшъл парк Лозен ще бъдат създадени около 500 нови работни места.

По статията работиха: автор Божидарка Чобалигова, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (22)

   1| 2| 3    
0
 
14
 
22
преди 2 седмици
Няма профилна снимка
Къща без двор е много лоша комбинация.На двора можеш да си направиш барбекю,басейн,забавления за децата.Не знам кой е тоя ***,който ще даде 700 бона за къща без двор.
0
 
7
 
21
Blueberry до: Sakamano
преди 2 седмици
Няма профилна снимка
Ами те и паналните комлекси са копирани от държавата с концлагерите. Оцени самоиронията... Освен ако си в рода на пострадали от лагери или панели...
5
 
4
 
20
Sakamano до: Ivel
преди 2 седмици
Прав си - абсолютни бараки. Друго са си панелните комплекси!
1
 
8
 
19
преди 2 седмици
Няма профилна снимка
На мен пък ми прилича на снимките от концлагерите, бараките са били подобни и горе долу така разположени. Разбирам, че немците имат особени вкусове за дизайна в строителството, то това наистина е прекалено
5
 
15
 
18
преди 3 седмици
1. Това било в София?????
2. Сигурно е че ще им построят и метро!!!!
3. За 250-700 хилки ще си купиш палат по средиземно море, с мноооого туристи....
4. В София ще се заСЕЛЯНЯТ поне още 1-1,5 млн., таке че ще ги продадат къщетата.....

Още от България
Правителството даде 5 млн. лв. за ремонт на сгради на БАН