Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Централна и Източна Европа

Група ОТП придобива Societe Generale в Сърбия

Новата финансова институция вече ще оперира под ново име – Банка ОТП Сърбия

Група ОТП придобива Societe Generale в Сърбия

Снимка: Getty

Европейската банкова институция Група ОТП обяви приключването на финансовата сделка по придобиване на Societe Generale в Сърбия. Банката ще продължи да работи на местния пазар, но под ново име – Банка ОТП Сърбия.

С успешното завършване на сделката по придобиване Група ОТП - която е собственик на Банка ДСК в България, засилва допълнително пазарната си позиция в региона, съобщиха от Банка ДСК.

Още по темата

Интегрирането на двете сръбски банки Войводинска банка и Банка ОТП Сърбия ще доведе до създаването на една от водещите банкови институции на местния пазар както по размер на активите и по брой обекти в клонова мрежа, така и по големина на портфолиото от кредити и депозити.

Процесът на интеграция на Банка ОТП Сърбия и Войводинска банка се планира да продължи до 2021 г. Дотогава двете банки ще работят като самостоятелни юридически лица.

Непосредствена задача и пред двете банкови организации в Сърбия, които са част от Група ОТП, ще бъде да се фокусират върху поддържането на нивото на обслужване на клиентите и успешно осъществяване на процеса на интеграция. Понастоящем, във връзка с прехвърлянето на собствеността, клиентите на Societe Generale Сърбия не е нужно да предприемат действия и в бъдеще ще бъдат своевременно уведомявани за основните етапи, свързани със сливането на банките.

„Societe Generale работи успешно повече от 40 години в Сърбия. Тя е една от най-иновативно ориентираните банки на пазара и стана много ценен член на семейството на Група ОТП. С тази сделка ние потвърждаваме не само нашия дългосрочен и сериозен ангажимент към сръбския банков пазар, но също така демонстрираме, че Група ОТП има солидна основа, добре капитализирана е, има изключителна ликвидност и ръководството на групата се ангажира да засилва и подобрява регионалното присъствие", заяви Ласло Волф, зам.-изпълнителен директор на Банка ОТП в Унгария и Председател на борда на директорите на Банка ОТП Сърбия, като добави, че това събитие е важен момент за развитието на банковата група в Сърбия.


 

По статията работи: Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Централна и Източна Европа
Италия и Холандия блокират пакета на ЕС за икономическа помощ