IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Владимир Путин: Русия не насърчава намесата в изборите на други държави

Според президента обвиняваните от САЩ за намеса в американските президентски избори не са представители на руското правителство

11:19 | 10.03.18 г. 2
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Русия не насърчава намесата в изборите на други държави и не се занимава с такива действия, заяви руският президент Владимир Путин в интервю за американската телевизия NBC, предаде ТАСС.

Путин повтори, че хората, които САЩ обвиняват в намеса в американските президентски избори от 2016 г., не са представители на руското правителство.

"И какво като са руснаци? Има 146 милиона руснаци, и какво от това?", коментира той. 

На 16 февруари САЩ повдигнаха обвинения на 16 руснаци и три руски организации за опит за намеса в американските политически процеси по време на предизборната кампания през 2016 г.

Путин заяви, че не изключва възможността тези обвинени от САЩ руснаци да са работили за американци.

"Тези хора не са държавни служители. Възможно е някои от тях да са работили за някой от кандидатите" (за президент на САЩ), каза той, допълвайки, че Русия никога няма да предаде на САЩ обвинените от тях руснаци.

"Никога. Русия не екстрадира своите граждани, точно както и САЩ. Нима САЩ екстрадират свои граждани някъде другаде? Това първо. Второ, не виждам тези хора да са извършили нещо незаконно", заяви Путин.

По думите му Русия не разполага с възможностите на САЩ за кибератаки.

"Нямаме средствата, с които разполагате вие, нямаме глобалните средства за масова информация, с които разполагате вие. Имаме само Russia Today, каза Путин в отговор на въпрос водещата Мегин Кели за кибервойната между двете страни.

Твърденията за използване на химически оръжия от сирийските власти са фалшиви новини, заяви Путин.

"Сирийското правителство отдавна е унищожило химическите си оръжия", каза руският президент.

Путин определи президента на САЩ Доналд Тръмп като бизнесмен с голям опит, който се отнася с уважение към хората, с които работи. Руският президент заяви, че не чете туитовете на Тръмп и съобщи, че той самият не ползва Twitter.

"Имам други начини да изразя гледната си точка или да реализирам решенията си. Доналд е по-модерен човек", каза Путин и заяви, че никога не се е срещал с Тръмп преди той да се кандидатира за президент на САЩ.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:13 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 15 rate down comment 6
majnata
преди 6 години
Ми прав е човекът , не е лъжа , че нито Украйна нито България просперират под "мъдрото" управление на "елитите" си .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 13
fon
преди 6 години
"И на украинския, и на българския народ трябва да се помогне да си смени ръководството." заяви Семьон Багдасаров, депутат (2007-2011), сега директор на Центъра за Изучаване на Близкия Изток и Централна Азия по руската национална телевизия и бе аплодиран от публиката в залата и навред из руската ***.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още