IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ООН предложи на Венецуела помощ за прехраната и здравеопазването

Социалистическото правителство на страната обаче отрича съществуването на хуманитарна криза и обвинява за икономическия колапс санкциите на САЩ

10:37 | 13.01.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

ООН предложи помощ на Венецуела в нуждаещи се от незабавно внимание области като прехрана и здравеопазване, които бяха засегнати сериозно от най-тежката икономическа криза в историята на страната, предаде Франс прес, цитиран от БТА.

Със съдействието на ООН може да се намерят допълнителни средства, които да се добавят към помощта на Световната продоволствена програма на организацията, която изрази готовност да помогне на страната, заяви Петер Громан, координатор на ООН във Венецуела, който се срещна с президента Николас Мадуро. Срещата беше излъчена по държавната телевизия.

В отговор Мадуро поиска подкрепата на цялата система за прехрана, подчертавайки, че това е проблем, с който Венецуела се е сблъсквала през предишните три години.

Социалистическото правителство на Венецуела обаче отрича съществуването на хуманитарна криза в страната и обвинява за икономическия колапс санкциите на САЩ, които пречат на вноса на храна и медикаменти, отбелязва АФП. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:55 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още