IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ЕП е удовлетворен от пробива в преговорите за Brexit

Институцията ще препоръча на Европейския съвет да започне втората фаза в преговорния процес с Лондон

18:30 | 08.12.17 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Европейският парламент ще препоръча следващата седмица Европейският съвет да разреши началото на втората част от преговорите по напускането на Великобритания. Това съобщи ръководителят на парламентарната група по преговорите Ги Верхофстат (АЛДЕ), цитиран от БТА.

Групата на ЕНП в ЕП предупреди, че не би приела допускането на преходен период преди окончателното оттегляне на Великобритания от ЕС, ако няма "удовлетворени от резултати" от втората част на преговорите. Социалистите и демократите са на мнение, че преходният период ще бъде прагматично решение.

ЕП ще обсъди постигнатото тази сутрин споразумение с Великобритания по отношение на гражданските права, финансовите задължения и границата с Ирландия.

Евродепутатите ще приемат специална резолюция, а два дни по-късно Европейският съвет ще трябва да прецени дали преговорите да се разширят към бъдещите отношения между Лондон и ЕС.

Всичко по темата Brexit можете да прочетете тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:05 | 30.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още