IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Холандия отхвърли на референдум споразумението между ЕС и Украйна

При такава голяма преднина на отговора „не" смятам, че не можем да пристъпим към ратификация, заяви премиерът Марк Рюте

07:50 | 07.04.16 г. 24
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Демонстранти от двата лагера. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Демонстранти от двата лагера. Снимка: Ройтерс

Против споразумението за асоцииране между Европейския съюз и Украйна се обявиха 61,1 процента от гласувалите на референдума в сряда, 6 април, в Холандия. Това показват предварителните резултати след преброяване на гласовете във всички холандски общини, предаде ТАСС.

В подкрепа на споразумението са гласували 38,1 процента. 

Избирателната активност на допитването е била 32,2 процента, с което прескача бариерата от 30 процента, необходима, за да може гласуването да бъде признато за валидно.

Въпреки че вчерашният референдум бе консултативен, той е от ключово значение за правителството, което трябва да се обърне към парламента с предложение дали да остави споразумението за асоцииране в сила, незачитайки волеизявлението на народа, или да откаже да го ратифицира, което сериозно ще изостри отношенията на Холандия с ЕС, отбеляза ТАСС, цитирана от БТА.

„Ясно е, че "не"-то печели с огромна разлика, въпросът е само дали избирателната активност е достатъчна", заяви холандският премиер Марк Рюте, цитиран от Ройтерс.

„Ако активността е над 30 процента, при такава голяма преднина на отговора "не" смятам, че не можем да пристъпим към ратификация", каза Рюте.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:14 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

21
rate up comment 5 rate down comment 1
michaelis12
преди 8 години
а консултативен характер еее тогава мда ясно ... :)) ЕС след тая консултация ше реши, че Холандия нещо не са в час и ше подпише с Потрошака дет фигурираше на първа линия с негова сметка в Панамата ... :)) Така е демократично кво, Холандското НЕ за ЕС е ДА ... :)) Оттам обаче усещам как Мордор ше се доближи съвсем близо до Киев с отпускарите и в ЕС ше влезнат само 1/3 от територията на Укрия .... :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
20
rate up comment 4 rate down comment 0
0pk
преди 8 години
Я бе, втори референдум ще правят, от къв зор. Те гърците кат каза охи, да не би нешо да се промени? Че и при тез така. От руското посолство ще им се обадят и техните веднага ще решат, че след като референдума е имал консултативен характер, не е задължително да се изпълни волята на народа :]
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
19
rate up comment 3 rate down comment 0
michaelis12
преди 8 години
Сега ще ги вразумят холандците и ще им направят 2-и референдум.------------------------------------------------------------------------------------------------EU will an Ukraine-Abkommen festhalten http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2016/04/07/eu-will-an-ukraine-abkommen-festhalten/маитап ли е брате, ей ги референдум имаше ама резултата не e кефeщ и ше почакат нареждания от Сашш и дали нещо може да се напрай .... :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
17
rate up comment 8 rate down comment 2
michaelis12
преди 8 години
ама Конски ти къде живееш бе не мога да разбера ? В няква страната на чудесата и на Фейте по монокини ли как ? В днешния свят няма помощ щот си много убав или си си го сложил напреко в другия джеб. Парата прай фукарата. Нема Холандци нема Пакистанци, ако Монголия си плати едни каруци с пари или има кво да се открадне от там и нея ше вземат в EU нишо, че нема нишо общо с Европата. Укрия нема пари, от там нема също кво да откраднат, китайците взеха пшеницата, американците взеха тръбите. ЕС ше ми вземе подутината в панталона. Комшиите им имат пари и си плащат да нема НАТО. Други въпроси имаш ли ??
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
16
rate up comment 3 rate down comment 4
Ironhorse
преди 8 години
Между другото, за пореден път холандците изоставят хора ...Да не забравяме подлото изнасяне на сините каски под командването на холадски генерал в Руанда и предизва които не можеш да разчиташ.икването на геноцида.Да не забравяме позорното напускане на Сребреница и предаване на жителите им от холадски генерал на сръбските сили и последващия погром.Въобще холандците са не са хора
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 6 rate down comment 0
ing5rov
преди 8 години
За срането си има подходящи орица...дето прииждат...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 7 rate down comment 1
Спящият бик
преди 8 години
Те и нас не искат в Шенген! Като са холандци - голяма работа - да не с.ерат лалета!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 6 rate down comment 1
Toranaga
преди 8 години
И аз съм на това мнение. Вижте Швейцария!! Искам иа аз така в Бг!!!Имаш + от мен!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 1 rate down comment 1
Toranaga
преди 8 години
това да не ти е ***?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още