IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Samsung планира нова линия за производство на чипове

Компанията иска да отговори на бъдещото търсене на хардуер

10:14 | 15.03.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Samsung Electronics планира изграждането на нова линия за производство на чипове за памет в Китай в края на март, твърди източник на Ройтерс. Всичко това се случва в момент, в който технологичният гигант полага по-големи усилия да насърчи своя бизнес с NAND чипове, за да отговори на бъдещото търсене.

В края на август миналата година южнокорейската компания заяви, че очаква да инвестира 7 млрд. долара през следващите три години в експанзията на производството на своите чипове за памет в Китай, но не обяви повече подробности за плановете си.

Бързо разрастващият се пазар на центрове на данни, който се нуждае от по-голяма памет, за да се справя с увеличаващия се трафик на данни, се очаква да насърчи ръста на приходите и маржовете на бизнеса на Samsung с чипове през тази година, твърди компанията за пазарни проучвания Trendforce.

Приходите на Samsung от NAND чипове за четвъртото тримесечие на 2017 г. нараснаха с 9,8% спрямо предходния отчетен период до 6,17 млрд. долара, твърди Trendforce. Търсенето на пазара на сървъри и на смартфони насърчи продажбите и средните цени.

Книжата на Samsung Electronics повишиха стойността си с около 13 на сто в началото на март във връзка с повишената прогноза на производителя на чипове, което остави на заден план опасенията, че бумът на пазара може да приключи, твърдят анализатори.

Не се очаква експанзията да засегне доставките на чипове преди 2019 г.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:33 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още