IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Samsung затваря американското си звено за разработка на процесори

Това може да не вещае добро бъдеще на марката Exynos

13:01 | 05.11.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Samsung Electronics заяви, че ще затвори подразделението си за процесори в едно от американските си звена - ход, който според анализаторите намалява перспективите пред марката мобилни чипове Exynos, собственост на технологичния гигант, предава Ройтерс.

Процесорите Exynos са считани за ключови за опитите на южнокорейската фирма да намали зависимостта си от чиповете за памет и да увеличи продажбите си на логически чипове, които се ползват в мобилните устройства и автономните коли.

Но чиповете, които се ползват във флагманите от серията Galaxy на Samsung и се конкурират срещу тези на Qualcomm, не успяват да намерят външни клиенти.

Решението да затвори подразделението ще нарави около 300 работни места излишни и подсказва за предизвикателствата, които Samsung среща в промотирането на чиповете Exynos, твърдят анализатори.

“Чиповете Exynos всъщност не се използват никъде другаде и продължават да губят позиции на пазара на мобилни процесори, което поражда опасения относно конкурентоспособността на компанията”, твърди Пак Сун-сон, анализатор на Cape Investment & Securities.

Ходът доведе до спекулации, че Samsung ще използва основен дизайн от ARM или полуперсонализиран дизайн.

Samsung заяви, че ще продължи да разработва и произвежда чиповете Exynos, а част от 300-те засегнати служители ще бъдат прехвърлени към различни проекти.

По думите на компанията тя има над 20 хил. служители в Съединените щати, фокусирани върху дизайна, проучването и развитието, инвестициите и произвеждането на следващото поколение технологии. Samsung твърди, че остава ангажирана с това да увеличи работната си сила в САЩ.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:15 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още