Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Хардуер

SK Hynix отчете най-високата си тримесечна печалба от близо три години

Компанията очаква търсенето на чипове с памет да остане стабилно

SK Hynix отчете най-високата си тримесечна печалба от близо три години

Снимка: SeongJoon Cho/Bloomberg

Производителят на чипове SK Hynix прогнозира стабилно търсене на чипове с памет и отчете най-високата си тримесечна оперативна печалба от близо три години благодарение на растящите цени, с което зададе по-оптимистичен тон от конкурентите си, включително Micron, предава Ройтерс.

SK Hynix и други производители на чипове бяха засегнати от забавянето на продажбите на персонални компютри след ръста, предизвикан от пандемията, но южнокорейската компания твърди, че проблемите с доставките са генерирали по-голямо търсене на чипове за компютри, което може да подкрепи продажбите през следващата година.

„Напоследък има много несигурности, но смятам, че чиповете с памет все още са добър бизнес на ниво, което предлага добри доставки и прогнозируемост спрямо други чипове“, коментира главният финансов фиректор на SK Hynix Кевин Но.

По-рано този месец Intel заяви, че недостигът на други чипове пречи на клиентите ѝ да доставят персонални компютри и сървъри, с което компанията повтори казаното от Micron.

Корпоративното търсене и променящата се хибридна работна среда също подчертават търсенето на компютри, посочва SK Hynix.

Още по темата

Очакваният цикъл на замяна на оборудване, купено от центровете за данни през 2017-2018 г. ще създаде търсене за сървърни чипове, допълва Hynix.

Цената на акциите на компанията нарасна с 3% във вторник спрямо 0,6% растеж на широкия пазар.

Оперативната печалба се е повишила до 4,2 трлн. вона (3,6 млрд. долара) през тримесечието от юли до септември спрямо 1,3 трлн. вона година по-рано, обяви SK Hynix.

Това е най-високата тримесечна печалба от четвъртото тримесечие на 2018 г., както и над средната прогноза на Refinitiv Smartestimate за 4,1 трлн. вона, дадена от 18 анализатори.

SK Hynix заяви, че очаква китайските регулатори да одобрят сделката ѝ за покупката на бизнеса на Intel с NAND чипове тази година.

Южнокорейският гигант обяви още, че приходите му за третото тримесечие са нараснали с 45% на годишна база до рекордните 11,8 трлн. вона (10,1 млрд. долара).

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Хардуер
ФАНУК: Роботите ще освободят човешкия потенциал за нови технически и научни достижения