IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ВиК холдингът ще погаси дълговете на дружествата в Добрич и Шумен

Товаа ще стане в договорения срок до края на септември

17:59 | 24.09.20 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Жителите на областите Добрич и Шумен няма да останат без вода, тъй като дълговете на двете ВиК дружества към „Енерго-Про Варна“ ще бъдат погасени от „Български ВиК холдинг“ ЕАД в договорения срок - 30 септември 2020 г. Това съобщи изпълнителният директор на холдинга Илиян Илиев по повод информация от „Енерго-Про Варна“, че подготвя спиране на енергоподаването към двата ВиК оператора заради дълг от 10,5 млн. лв. 

Илиян Илиев посочва, че дълговете са натрупани през изминалите години, тъй като водата в двете области се добива чрез помпи. В същото време цената на ВиК услугата не може да надвишава прага на социална поносимост. Двата водни оператора изпълняват задължението си за разплащане на текущите фактури за ток, съобщи БНТ.

Държавният ВиК холдинг беше създаден с решение на правителството през януари 2020 г. Една от основните му задачи е да подпомага ВиК дружествата в тежко финансово състояние, както и инвестиции във ВиК инфраструктура с цел подобряване на услугата за населението.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:21 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
Shadow1
преди 3 години
Може би работи на загуба най-вече заради кражби и загуби по тръбопровода, а не толкова заради ниска цена? Трябва да насърчат финансово докладването на злоупотреби с питейна вода.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още