Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

ВиК холдингът ще погаси дълговете на дружествата в Добрич и Шумен

Товаа ще стане в договорения срок до края на септември

ВиК холдингът ще погаси дълговете на дружествата в Добрич и Шумен

Снимка: Pixabay

Жителите на областите Добрич и Шумен няма да останат без вода, тъй като дълговете на двете ВиК дружества към „Енерго-Про Варна“ ще бъдат погасени от „Български ВиК холдинг“ ЕАД в договорения срок - 30 септември 2020 г. Това съобщи изпълнителният директор на холдинга Илиян Илиев по повод информация от „Енерго-Про Варна“, че подготвя спиране на енергоподаването към двата ВиК оператора заради дълг от 10,5 млн. лв. 

Още по темата

Илиян Илиев посочва, че дълговете са натрупани през изминалите години, тъй като водата в двете области се добива чрез помпи. В същото време цената на ВиК услугата не може да надвишава прага на социална поносимост. Двата водни оператора изпълняват задължението си за разплащане на текущите фактури за ток, съобщи БНТ.

Държавният ВиК холдинг беше създаден с решение на правителството през януари 2020 г. Една от основните му задачи е да подпомага ВиК дружествата в тежко финансово състояние, както и инвестиции във ВиК инфраструктура с цел подобряване на услугата за населението.

По статията работи: Евгения Маринова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

0
 
1
 
1
преди 3 седмици
Няма профилна снимка
Може би работи на загуба най-вече заради кражби и загуби по тръбопровода, а не толкова заради ниска цена? Трябва да насърчат финансово докладването на злоупотреби с питейна вода.

Още от Икономика и политика
Ангелов: Изпитваме сериозен недостиг на лекари на първа линия срещу COVID