Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Криптовалути

Спекулациите с криптовалути пречат на блокчейн иновациите

Централната банка на Сингапур разработва собствена блокчейн технология наречена "Project Ubin"

Спекулациите с криптовалути пречат на блокчейн иновациите

Снимка: Архив Ройтерс

„Спекулациите при търговията с криптовалути оказват негативно влияние върху експериментирането със зараждащата се нова технология“, заяви висш представител на Централната банка на Сингапур (Monetary Authority of Singapore, MAS), цитиран от CNBC. 

Сопненду Моханти, старши мениджър Финтех в централната банка, коментира, че не би искал спекулативните инвестиции в криптовалути да унищожат „експерименталната стойност“ на криптовалутите, като по този начин пречат на развитието на иновативната технология.

Сингапурската централна банка в момента разработва собствена блокчейн технология наречена "Project Ubin" и експертите очакват да завършат тестовете с дигиталната версия на сингапурския долар през тази година. Блокчейн е технологията, която поддържа виртуалните валути, като тя отчита постоянно нарастващ брой на трансакциите в децентрализираната си мрежа. 

Още по темата

„Ние смятаме да продължим да експериментираме с тази невероятна технология и се надяваме да намерим подходящ случай да пуснем в употреба в дългосрочен план“, каза още Сопненду Моханти.

Редица банкови гиганти, включително Bank of America Merrill Lynch, Citi и Credit Suisse, участват в блокчейн проекта на Централната банка на Сингапур.

Опасенията по отношение на спекулативната търговия, изключително голямата волатилност и престъпните дейности, насочени към пазара на криптовалути доведоха до засилване на натиска върху цифровите пари от страна на регулатора.

Миналия месец Южна Корея въведе мерки за справяне със спекулациите в сектора, като забрани използването на анонимни банкови сметки при търговия с криптовалута.

Всичко за криптовалутите четете тук

По статията работиха: Магдалена Иванова, редактор Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (5)

0
 
3
 
5
преди 11 месеца
Няма профилна снимка
Нека обаче сингапурците не забравят GNU лиценза, като почнат да крадат кода :)
1
 
6
 
4
преди 11 месеца
Няма профилна снимка
крас, нещо си се обърка. Това няма нищо общо с блокчейн. Блокчейн е пъблик леджър който работи със смарт контракти каквито са и криптовалутите, но не само. Чрез блокчейнс се извършват транзакции на смарт контракти и е отделна технология от криптовалутите въпреки че беше създадена да работи с тях. Криптовалутите утре и да изчезнат, блокчейн технологията остава. Вземи да попрочетеш за блокчейн, смарт контракти, и децентрализирани DAPP апликации, много е интересно. Блокчейн намира приложение във всяка една сфера на живота. От продажба на пуканки, до мисия до Марс.
3
 
2
 
3
преди 11 месеца
Няма профилна снимка
БЛОКЧЕЙН ТЕХНОЛОГИЯТА не само заобикаля данъчния контрол и постъпленията във ФИСКА , но дава възможност за създаване на практики свързани с ФИКТИВНИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ водещи до РЕДУЦИРАНЕ НА ПЕЧАЛБИ В НЕОБЛАГАЕМИ РАЗХОДИ и свързано с това ИЗНОС НА КАПИТАЛИ ОТ СЛАБОРАЗВИТИ към ИНДУСТРИАЛНО РАЗВИТИ ДЪРЖАВИ.

Примера с ЧУЖДИТЕ ИНВЕСТИТОРИ действащи на наша земя е показателен за това как една ЧИСТА ПЕЧАЛБА, чрез ФИКТИВНА ИНВЕСТИЦИЯ със ЗАЕМНИ СРЕДСТВА отпуснати от фирмата МАЙКА, може да изчисти печалбата в обслужване на "ЗАДЪЛЖЕНИЕ" породило се при ДЪЩЕРНАТА ФИРМА.

В резултат от "ИНВЕСТИЦИИТЕ" на чужди монополисти действащи на пазара на енергоносителите се появи понятието ЧАСТЕН ВЪНШЕН ДЪЛГ създаден изкуствено от базираната в чужбина ФИРМАТА МАЙКА на ДЪЩЕРНАТА Й фирма.

ПОГЛЕДНЕТЕ КАК СЛЕД ИДВАНЕТО НА ЦАРСКИТ ЮПИТА ТОВА ПОНЯТИЕ НАРЕЧЕНО ЧАСТЕН ВЪНШЕН ДЪЛГ СЕ Е ИЗПЪЛВАЛО СЪС "ЗЪДЪЛЖЕНИЯ" ДОСТИГАЩИ ДЕСЕТКИ МИЛИАРДИ!

Да не говорим за АУТСОРСВАНЕ НА ДЕЙНОСТИ от ПАЗАРНИ МОНОПОЛИСТИ водещи до създаване на ТЕХНИ паралелни структури на които те "ПЛАЩАТ" плехвърляйки парите от единия в другия си джоб.

Държавата ни отдавна се е превърнала в един ЕКСПЕРИМЕНТ показващ докъде може да се стигне с ОБЕЗЛИЧАВАНЕТО НА НЕЙНИТЕ ФУНКЦИИ.

Казвам "ДЪРЖАВАТА" ако тя изобщо съществува като понятие за същите тези ЧУЖДИ МОНОПОЛИСТИ предлагащи ни сега и техните БЛОКЧЕЙН ИНОВАЦИИ.

БЛАГОДАРИМ ВИ - не ги искаме.

Време е начело на държавата ни да застане отговорна личност, която не само да се заканва да изрови "ИНВЕСТИРАНИТЕ" в земята съоръжения на някои ЕРП-та , но и да го направи!
Да не говорим за АУТСОРСВАНЕТО на дейноста на тези "ВЕЛИКИ ИНВЕСТИТОРИ" прехвърлящи срещу "ЗАПЛАЩАНЕ" задълженията си на техни паралелни структури .

БЛОКЧЕЙН ТЕХНОЛОГИЯТА НЕ Е НИЩО ДРУГО ОСВЕН ЕДНА ОТ НОВИТЕ МЕТЕСТАСТАЗИ НА РАКОВИЯ ЛИБЕРАЛЕН МОДЕЛ НА ИКОНОМИКА, ВОДЕЩ ДО ИЗЧЕЗВАНЕ НА ДЪРЖАВАТА С НЕЙНИТЕ СОЦИАЛНИ ФУНКЦИИ.
1
 
5
 
2
KMETA до: Money
преди 11 месеца
Не стреляй по пианиста, той толкова си може.
1
 
6
 
1
преди 11 месеца
Грешка в заглавието

Още от Криптовалути
Блокчейн експерт: Появата на фючърсите ще помогне на криптопазара