IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тръмп иска да върне стоманодобивната промишленост обратно в Америка

Това може да означва въвеждане на мита за вноса от други страни

22:36 | 26.02.18 г. 2
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви днес, че иска да върне стоманодобивната промишленост обратно в Америка, дори ако това означава въвеждане на мита за вноса от други страни, предаде Ройтерс.

"Искам да върна стоманодобвната промишленост в страната ни. Ако за това са необходими тарифи, нека бъдат тарифи, ОК? Може би ще струва малко повече, но ще имаме работни места", каза Тръмп на среща в Белия дом с губернатори на щати.

Министерството на търговията препоръча на държавния глава да наложи ограничения върху вноса на стомана и алуминий от Китай и други страни. Белият дом посочи в края на миналата седмица, че Тръмп все още не е взел окончателно решение.

Президентът Тръмп коментира и, че САЩ, които засилват натиска върху Северна Корея заради ракетно-ядрената й програма, биха разговаряли с Пхенян, но само при подходящите условия, предаде Ройтерс.

В речта си пред губернатори в Белия дом Тръмп заяви, че след исканията на американското правителство Китай е направил по отношение на Северна Корея повече, от когато и да било. Президентът на САЩ обаче посочи, че въпреки санкциите срещу Пхенян в КНДР влизат доста стоки през Русия.

"Ще видим какво ще стане", заяви Тръмп за изгледите за разговори със Северна Корея.

(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:43 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 2
Mavi Goz
преди 6 години
Марксист долен! Иска да създава работническа класа! :lol:
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 2
0pk
преди 6 години
Защо бе мааму стра, да копаят биткойни!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още