IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Спиди АД“ се похвали с почти 50%-ен ръст на печалбата си за полугодието

Консолидираните приходи са 102 млн. лв., което е с 33% повече спрямо първите 6 месеца на 2018 г.

15:49 | 02.08.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: &quot;Спиди&quot; АД</em></p>

Снимка: "Спиди" АД

„Спиди АД“отчита оперативна печалба за първите 6 месеца на 2019 г. в размер на 18,7 млн. лв., което е с 47% повече спрямо същия период на 2018 г. Това става ясно от данните от финансовия отчет на компанията, цитирани в прессъобщение. 

Поради по-високи разходи за амортизации и лихви нетната печалба нараства с по-нисък темп – 26.4%, уточняват от „Спиди“ АД. 

Консолидираните приходи за полугодието са в размер на 102 млн. лв., което е с 33% повече спрямо първите 6 месеца на 2018 г.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината

Със съществен принос за добрите резултати е дъщерното дружество ДПД Румъния, което постига 40% увеличение на приходите. На индивидуална база представянето също е силно с над 20% по-високи приходи, става ясно още от отчета.

През тази година „Спиди АД“ консолидира резултатите и на „Рапидо експрес енд лоджистикс“ ЕООД, което обяснява част от ръста. От компанията посочват като изключително добре развиващи се сегменти индивидуалните клиенти и регионалната услуга Speedy Balkans. Комбинацията от нови услуги и активна маркетингова кампания за популяризирането им води до скок в дела на приходите от индивидуални клиенти, коментират още от дружеството.

Свързани компании:

Спиди АД(SPDY)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:41 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още