IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Държавата търси концесионер за плаж „Сарафово – юг“

Други три плажа се сдобиха с нови стопани, става ясно от днешното правителствено заседание

17:44 | 17.03.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Кабинетът реши да бъде открита процедура за възлагане на концесия за част от морски плаж „Сарафово – юг“, община Бургас. С нея се цели обезопасяване на морския плаж и осигуряване на водното спасяване, обезпечаване на прилежащата акватория, здравното и медицинското обслужване и санитарно-хигиенното поддържане на морския плаж и предоставяне на услуги от обществен интерес за срока на концесията, съобщават от правителствената информационна служба. Размерът на минималното годишно концесионно възнаграждение е 7 358,84 лева без ДДС.

С друго свое решение кабинетът определи "Роял Бей" ЕООД  за концесионер на морски плаж „Каварна", община Каварна. Предстои до месец да бъде сключен договор между дружеството и министъра на туризма. Срокът на концесията е 15 години, като размерът на първото годишно концесионно възнаграждение е 42 602,92 лв. без ДДС.

Концесионното възнаграждение за всяка календарна година от срока на концесията е определен съгласно приетата от Министерския съвет Методика за определяне на минималния размер на концесионното възнаграждение за морските плажове и предложения от концесионера размер на роялти от 5,90 на сто. Концесионерът се задължава за целия срок на договора да предоставя 1 бр. чадър на цена в размер до 10 лева с ДДС и 1 бр. шезлонг на цена в размер до 10  лева с ДДС в зоната за платени плажни принадлежности на морския плаж. Инвестициите, свързани с обезопасяване и подобряване на достъпа до акваторията на морския плаж за срока на концесията, са в размер на 53 072 лв. с ДДС. 

„Свети Свети Константин и Елена Холдинг" АД поема концесията на морски плаж „Сахара 1“, община Варна. Срокът на договора, който предстои да бъде подписан, е 15 години. Размерът на първото годишно концесионно възнаграждение е 26 043,47 лв. без ДДС. Според решението на кабинета концесионното възнаграждение за всяка календарна година от срока на концесията е определен съгласно приетата от Министерския съвет Методика за определяне на минималния размер на концесионното възнаграждение за морските плажове и предложения от концесионера размер на роялти от 6,60 на сто. 

За целия срок на договора за концесия предложената цена на един чадър и един шезлонг с ДДС при ставка от 20 на сто, без да се увеличават, са в размер на:
За първа, втора, трета, четвърта и пета година: за 1 брой чадър - до 10 лева с ДДС и за 1 брой шезлонг - до 10 лева с ДДС; За шеста, седма, осма, девета и десета година: за 1 брой чадър - до 15 лева с ДДС и за 1 брой шезлонг - до 15 лева с ДДС; За единадесета, дванадесета, тринадесета, четиринадесета и петнадесета година: за 1 брой чадър - до 20 лева с ДДС и за 1 брой шезлонг - до 20 лева с ДДС. Инвестициите, свързани с подобряване на облика и с организация на санитарно-хигиенното поддържане на морския плаж за срока на концесията, са в размер на 25 356 лв.с ДДС.

С друго свое решение кабинетът определи „Кънпет 17" ЕООД за концесионер на морски плаж „Панорама – юг“, община Варна. Дружеството е избрано за срок от 15 години, като размерът на първото годишно концесионно възнаграждение е 57 347 лв. без ДДС. 

Концесионното възнаграждение за всяка календарна година от срока на концесията е определено съгласно приетата от Министерския съвет Методика за определяне на минималния размер на концесионното възнаграждение за морските плажове и предложения от концесионера размер на роялти от 6,90 на сто. 

За целия срок на договора за концесия предложените цена за един чадър и за един шезлонг с ДДС при ставка от 20 на сто, без да се увеличават, са в размер на: За първа, втора, трета, четвърта и пета година: за 1 брой чадър - до 8 лева с ДДС и за 1 брой шезлонг - до 8 лева с ДДС; За шеста, седма, осма, девета и десета година: за 1 брой чадър - до 10 лева с ДДС и за 1 брой шезлонг - до 10  лева с ДДС; За единадесета, дванадесета, тринадесета, четиринадесета и петнадесета година: за 1 брой чадър - до 15 лева с ДДС и за 1 брой шезлонг - до 15 лева с ДДС.

Инвестициите, свързани с организация на спортно-развлекателни дейности на морския плаж за срока на концесията, са в размер на 41 340 лв. с ДДС

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:03 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още