IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple потвърди, че използва облака на Google за iCloud

Google изглежда е на път да се изравни с Amazon и Microsoft в бизнеса с облачна инфраструктура

21:11 | 26.02.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Файл, който Apple актуализира на уебсайта си миналия месец, даде първото потвърждение, че компанията разчита на обществения облак на Google за съхранение на данни за iCloud услугите си.

Разкриването на данните е ново доказателство, че облакът на Google е повишил потреблението и изглежда е на път да се изравни с Amazon и Microsoft в бизнеса с облачна инфраструктура, пише CNBC.

Някои медии съобщиха за лидерството на Google iCloud през 2016 г., но Apple никога не предостави потвърждение.

Последната актуализация не показва дали Apple използва други Google облачни услуги, различни от "обекти" като снимки и видеоклипове. Документът също не уточнява кога Apple е започнал да съхранява данни в облака на Google.

Apple и Microsoft не отговориха на искания за коментар.

По-рано този месец Google обяви, че неговият публичен облак и неговата линия G Suite от приложения за производителност, базирани на облак, генерират приходи от 1 млрд. долара на тримесечие. През четвъртото тримесечие пазарният лидер Amazon Web Services отчете приходи от облачни услуги в размер на  5,11 млрд. долара.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:47 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още