IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Microsoft се изплаши от европейските регулатори

Компанията реши да актуализира правилата си за поверителност на данните в договорите си за облачни услуги

15:13 | 18.11.19 г. 4
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Microsoft обяви днес, че ще актуализира правилата си за поверителност на данните в своите договори за облачни услуги, след като европейските регулатори установиха, че сделките ѝ с институции в Европейския съюз (ЕС) не са защитили информацията в съответствие с местното законодателство, предава Ройтерс.  

EDPS, регулаторът, съблюдаващ за опазването на данните в ЕС, започна разследване през април, за да установи дали договорите на Microsoft с Европейската комисия (ЕК) и други институции в блока отговарят на правилата за защита на информацията. 

През октомври бяха официално изразени опасенията на регулатора за това доколко Microsoft изпълнява изискванията. 

В изявление на своя уебсайт, адресиращо проблема, Microsoft заяви, че ще засили отговорностите си за защита на данните, когато сключва договори за предоставянето на корпоративни услуги. 

Компанията - единственият голям доставчик на облачни услуги, който предлагата такива условия в Европейското икономическо пространство и отвъд него, очаква новите разпоредби, свързани с клиентите от публичния сектор и предприятията да бъдат приложени в началото на 2020 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:34 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 1 rate down comment 3
khao
преди 4 години
и нека не забравяме,кво направиха с Нокиа след като е купиха ... Финландия също е в ЕС! ... нали това ако търсим реваншизъм, ако трябва да сме обективни регулациите са закъснели с поне 10 години!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 4 rate down comment 2
khao
преди 4 години
Един Пример само:https://en.wikipedia.org/wiki/Arm_Holdings повечето смартфони(не компютри) ползват тази архитектура.... или викаш щото са Британци вече не ги броиме че са от ЕС
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 9
Solar Power
преди 4 години
Ей този глупав съюз не се спря само регулация след регулация измисля..... затова за 50 години не можа да произведе един процесор за компютър...... и скоро няма да произведе... а в България регулацията е още по зле но това е за темата с 39-те процента....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 1
Бидонойл
преди 4 години
А кога ще започнат да спазват изискванията за поверителност в Windows 10?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още