IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

“Интер” наема Goldman Sachs, за да рефинансира дълга си

Италианският футболен клуб търси начини да изплати облигация на стойност 425 млн. евро, с падеж до края на годината

22:25 | 12.01.22 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Италианският футболен клуб “Интер” е наел американския кредитор Goldman Sachs Group Inc., за да му помогне по рефинансирането на неизплатения дълг, съобщава Bloomberg, цитирайки източници, запознати с темата.

С облигация от 425 милиона евро с падеж в края на годината, “Интер” упълномощи инвестиционната банка да пусне нова петгодишна облигация с приблизително същия размер. 

Goldman вече е провел срещи с инвеститори преди коледните празници и сделката може да приключи през следващите няколко седмици.

“Интер” е поредният футболен клуб, сблъскал се с дългова криза на фона на финансовия стрес, предизвикан от пандемията от коронавирус.

За разлика от конкуренти като “Барселона”, “Реал Мадрид” и “Манчестър Сити”, които заложиха на заеми и частно пласиране на облигации, “Интер” избира пътя към пазара на публичен дълг.

интер интер

Настоящата облигация става изискуема след 24 януари, според данни на Bloomberg.

Въпреки успеха на терена и шампионската титла във вътрешното първенство през миналата година, “Интер” се сблъска с финансови проблеми, тъй като правителството забрани на феновете да присъстват на стадионите, за да ограничи разпространението на коронавируса. Отборът записа най-голямата загуба за италиански футболен клуб от 245,6 милиона евро през 2020/2021 г.

В търсене на свеж капитал, мажоритарният акционер на “Интер” Suning Holdings Group Co. Проведе разговори с частната инвестиционна компания BC Partners. В крайна сметка клубът получи спасителна линия на стойност 275 милиона евро от Oaktree Capital през май 2021 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:29 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още