Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Mercedes стартира мащабна сервизна акция в САЩ заради проблем със спирачките

Засегнати са над 290 хил. превозни средства от моделите ML, GL и R-Class, произведени между 2006 и 2012 г.

Mercedes стартира мащабна сервизна акция в САЩ заради проблем със спирачките

Снимка: Bloomberg L.P.

Американското звено на Mercedes-Benz AG започва сервизна акция, която засяга 292 000 превозни средства ML, GL и R-Class, произведени между 2006 и 2012 г., поради проблеми със спирачките. Германската компания призовава собствениците да отложат пътувания с въпросните коли, съобщава Automobilwoche.

Още по темата

Националната администрация за безопасност на движението по пътищата (NHTSA) заяви, че автопроизводителят е започнал доброволно сервизна акция с предупреждение към собствениците на засегнатите превозни средства "не шофирайте" поради потенциално корозирали спирачни сервоусилватели. Проблемът увеличава значително риска от катастрофа, предупреждават от Mercedes.

От концерна добавят, че за момента не са регистрирани инциденти заради подобна неизправност.

Компанията заяви, че ще предложи безплатен ремонт и транспортиране на собствениците на автомобилите от тези модели.

NHTSA посочва, че превозните средства, които не показват напреднала корозия, могат да се върнат в движение без допълнителни мерки, докато превозните средства с напреднала корозия ще бъдат тествани допълнително.

Автомобилите, които минат теста, могат да останат в движение до две години, но след това ще подлежат на допълнителен ремонт, докато тези, които не издържат проверката, ще трябва да посетят сервиз за смяна на сервоусилвателите.

NHTSA заяви, че в редки случаи на много тежка корозия, "особено рязка или твърда спирачна маневра може да причини механични повреди в сервоусилвателя, при което връзката между спирачния педал и спирачната система ще се прекъсне". В този случай „няма да е възможно да бъде забавено или да спре превозното средство чрез ръчна спирачка“.

По статията работиха: Аспарух Илиев, редактор Симона Гоцова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Надзорният съвет на VW изисква по-амбициозна софтуерна стратегия