Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Toyota намали прогнозата за годишното си производство с 300 хил. автомобила

Компанията коригира своите операции за септември и преразглежда плановете си за октомври поради производствените смущения в Югоизточна Азия

Toyota намали прогнозата за годишното си производство с 300 хил. автомобила

Снимка: Bloomberg L.P.

Японският автомобилен концерн Toyota Motor Corp. намали прогнозата си за производството до 9 млн. превозни средства от 9,3 млн. за настоящата фискална година, приключваща в края на март 2022 г., позовавайки се на новите огнища на коронавирус в Югоизточна Азия, съобщава Bloomberg. 

Още по темата

Най-големият автомобилен производител в света по пазарен дял за 2020 г. коригира своите операции за септември и преразглежда плановете си за октомври поради производствените забавяния при доставчиците от региона. Компанията посочва, че се придържа към прогнозата си за оперативна печалба от 2,5 трлн. йени (22,7 млрд. долара).

„Основните причини за коригирането на производството включват спад в операциите при няколко местни доставчика поради продължителното разпространение на COVID-19 в Югоизточна Азия и въздействието на по-затегнатите доставки на полупроводници“, изтъкват от Toyota. "Въпреки че перспективите за ноември и след това са неясни, настоящото търсене остава много силно“, добавя концернът.

Според президента на Toyota Акио Тойода обаче проблемите при доставките могат да доведат до ново съкращение на производството за японските автомобилни компании през октомври.

Концерните от островната страна вече трябваше да редуцират производството този месец поради несигурността около полупроводниците и други компоненти.

„В зависимост от производителя през октомври можем да станем свидетели на намаляване на производството до по-ниско ниво“, предупреждава Тойода, който ръководи и Японската асоциация на автомобилните производители.

Toyota намали глобалното си производство през септември с 40% от планираните нива, присъединявайки се към други големи производители, които редуцираха своите операции поради недостига на чипове.

Toyota заяви, че ще се опита да компенсира загубеното производство, за да постигне целта от 9,3 млн. превозни средства през настоящата фискална година.

Nissan, Honda, Suzuki и Mazda също попадат в списъка с японски производители, които се опитват да се преборят с кризата при доставките.

По статията работиха: Аспарух Илиев, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Model 3 на Tesla оглави продажбите в Европа за първи път през септември