IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Volvo пуска на пазара електрически камиони през 2019 г.

Товарните автомобили са насочени за дистрибуцията в градски условия

14:39 | 23.01.18 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Volvo ще пусне на пазара в Европа своите електрически товарни автомобили през 2019 година, съобщават от компанията. През тази година новите камиони ще бъдат тествани в пилотни проекти с избрани клиенти.

Електрическите камиони са по-безшумни и имат по-голям обем от обикновен транспортен ван. Това ги прави удобни за доставки през нощта, тоест освен намаляване на емисиите с тях ще се осъществи и намаляване на дневния трафик в градовете. 

Всъщност първите електрически камиони на Volvo са насочени основно към дистрибуцията в градски условия. Плановете на компанията са обаче да работят за електрификацията и на други транспортни приложения.

Пилотен проект, реализиран в Стокхолм, е показал, че при нощни доставки, работата се изпълнява за една трета от обичайното време.

Електрическитетоварни автомобили са разработени на базата на разработките на компанията за електрически автобуси и хибридните автомобили..

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:08 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
khao
преди 6 години
и тия не иска да слушат импа и останалите блюдолизци, хахаха
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още