IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Duolingo набра 30 млн. долара капитал

Средствата са от инвестиционното звено на Alphabet

15:34 | 05.12.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Duolingo Facebook page</em></p>

Снимка: Duolingo Facebook page

Популярното приложение за учене на езици Duolingo набра 30 млн. долара финансиране от инвестиционното звено на Alphabet – CapitalG, пише Venture Beat.

С тези средства общата сума, набрана от Duolingo, възлиза на 138 млн. долара и ѝ дава оценка от 1,5 млрд. долара, или над два пъти повече спрямо оценката ѝ от предишния кръг на набиране на капитал през 2017 г.

CapitalG поведе рунда за набиране на средства от Duolingo и през 2015 г., така че решението ѝ да се върне към подобни инвестиции четири години по-късно представлява вот на доверие.

„Duolingo привлича потребители и генерира приходи с впечатляващ темп, продължавайки да затвърждава позицията си като начин номер едно за учене на език в глобален план“, коментира генералният партньор в CapitalG Лейла Стърди в прессъобщение. „Екипът показа, придържането към мисията за предлагане на безплатно образование е добро не само за света, но е добро и за бизнеса“.

Основната в Питсбърг през 2011 г. Duoling е кросплатформено приложение, което позволява на всеки да учи езици безплатно. Потребителите имат възможност да ползват и премиум услуга за 7 долара месечно, която не включва реклама, предлага офлайн достъп и други. Чрез геймификация и кратки уроци, всеки може да се учи да чете, слуша и да говори множество езици.

Duolingo твърди, че 30 млн. потребители активно учат през нейната платформа. Освен това тя стана едно от най-сваляните образователни приложения в глобален план. От последния кръг на финансиране преди повече от две години, компанията е увеличила повече от два пъти своите служители – от 95 до 200, и е отворила допълнителни офиси в Сиатъл, Ню Йорк и Пекин.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:06 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още