IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple взима мерки за опазване на децата

Компанията планира нови инструменти, които да помагат на родителите да контролират използването на смартфоните им от децата

15:14 | 09.01.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Американската технологична компания Apple заяви, че планира пускането на нови функции, които да помогнат на родителите да контролират кога децата им използват смартфоните им. По този начин гигантът отговори на критиките от страна на двама от своите акционери за потенциалното влияние върху психичното здраве от използването на iPhone, пише Bloomberg.

“Apple винаги е внимавала с децата и ние работим по създаването на продукт, който вдъхновява, забавлява и образова децата, докато същевременно помага на родителите да ги пазят онлайн“, коментира говорител на компанията в понеделник.

iPhone и други устройства на Apple с операционната система iOS позволяват на потребителите да контролират и ограничават това, което децата ползват, включително приложения, филми, уебсайтове, песни и книги, както и клетъчния интернет, посочват от Apple.

„Имаме нови функции и подобрения, планирани в бъдеще, ще добавим функционалности и ще направи тези инструменти още по-добри“, коментира говорителката.

В писмо до производителя на смартфони, изпратено на 6 януари, инвеститорите Jana Partners и California State Teacher’s Retirement System настояха Apple да създаде повече начини, по които родителите да ограничават достъпа до мобилните им телефони от страна на децата. Освен това искат компанията да проучи ефектите от честата употреба върху психичното здраве.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:36 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още