IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Да превърнеш математиката в игра

Две български компании интегрират нови технологични решения, които да направят уроците по-интерактивни и забавни

13:30 | 26.03.18 г.
<p>
	Кирил Русев.<em> Снимка: Bloomberg TV Bulgaria</em></p>

Кирил Русев. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Новите технологии имат място в класната стая, а процесът на учене може успешно да бъде съчетан с елемент на игра. Тази идея стои зад два български проекта, които имат за цел да направят учениците активни участници в случващото се в час.

Jumpido и Envision са компании, които навлизат все по-активно в учебните заведения, за да направят преподавания материал нещо забавно, интерактивно и достатъчно ангажиращо за децата.

Става дума за серия от образователни игри, които могат да превърнат дори необичани предмети като математиката в забавление.

Но основният проблем на българската образователна система не е вкарването на технологиите в класната стая, а как реално да бъдат използвани те – да имат свое място и да постигат целите, които са им поставени, така че наистина да помагат на децата, заяви в технологичното предаване Update по Bloomberg TV Bulgaria Кирил Русев, съосновател на Jumpido и Envision.

По думите му дигитализацията на българската образователна система е започнала.

“Свидетел съм какво се случи през последните осем години. Човек винаги иска нещата да се случват максимално бързо, но за мен важното е, че се случват“, коментира Русев. „Технологиите със сигурност имат място в бъдещето на образованието, защото те са част от живота на всеки един от нас“.

За радост на Кирил и колегите му продуктите на Jumpido и Envision вече се радват на голяма популярност у нас.

Как могат да бъдат полезни на учителите и учениците вижте във видеото.  

Изминали издания на UpDate гледайте тук.

Следете UpDate и във Facebook.

Още видеа гледайте на сайта на Bloomberg TV Bulgaria

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:11 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още