IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

H&M се сблъсква с нови проблеми - доставките

Модната верига не успява да достави стоките, поръчани онлайн, достатъчно бързо

16:56 | 13.04.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Модната верига Hennes & Mauritz (H&M) си има ново главоболие – не успява да достави стоките, поръчани онлайн, толкова бързо, колкото иска, коментира Bloomberg.

Затрудненият шведски моден търговец на дребно е залят от оплаквания на страницата си във Facebook от клиенти, които не са получили поръчките си навреме. Една от тях казва, че бебето ѝ скоро ще бъде „твърде голямо за продуктите“, които е поръчала преди 26 дни.

H&M признава, че има проблеми. Ремонтът на центъра за онлайн доставки в Борас, Швеция, води до забавяния в Швеция и Норвегия, които формират около 7% от продажбите на компанията от интернет и физическите ѝ магазини, посочва говорителят на компанията Катарина Густафсон.

Надяваме се, че нашите клиенти ще ни разберат и ще приемат извиненията ни за всяко забавяне“, казва тя в отговор по имейл.

Забавянията може да усложнят усилията на компанията да засили продажбите си. Оперативната печалба на H&M спадна до най-ниското си ниво от над десетилетие през първото тримесечие, след като намаленията не успяха да свият натрупания инвентар.

Проблемите с доставките удрят ключовия приоритет от промяната в стратегията на компанията, при която тя се фокусира повече върху онлайн продажбите и новите формати на магазините. Ремонтът на центъра за доставки цели да ускори времето за доставка от сегашния стандарт от пет до седем дни, допълва Густафсон.

Потребителите искат от H&M да бъде по-прозрачна.

Сайтът ви твърди, че доставката е между 5 и 7 дни... Ако информацията е грешна, моля променете го, за да знаят потребителите колко наистина е времето за доставка“, пише един от потребителите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:48 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още