IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Емка АД - търг за акции

Собственик в Емка АД предлага акции чрез метода "закрит ауцион "

11:00 | 25.08.05 г.
Емка АД - търг за акции

След четири неуспешни опита за продажба, пакет на Емка АД – Севлиево отново ще бъде предложен на Българска фондова борса, става ясно от съобщение на борсата. Този път, от 25 август до 9 септември, ще се продават 22 405 броя акции (представляващи 5,00% от капитала на дружеството).

Продажбата ще се извърши чрез смесен закрит аукцион. Акциите се предлагат на една партида с лимитирана цена от 627 340 лв. общо, или 28 лв. за акция. Поръчката е за сметка на клиенти.

Инвестиционен посредник по продажбата е ИП Позитива АД.

При предишните четири опита за продажба броят акции бе различен, като се движеше от 53 140 до 55 150 акции, а цената бе понижавана от 40 лв. до 28 лв. със стъпка четири лв.

Емка АД е специализирана в производство и продажба на кабели и проводници, инженерингова дейност в областта на кабелното производство. Фирмата е единствен производител на територията на България на емайлирани медни проводници, кръгли и правоъгълни медни и алуминиеви проводници с хартиена, стъкловлакнеста и фолийно–влакнеста изолация.

Според неконсолидирания отчет дружеството има печалба от 918 хил. лв. за първото шестмесечие на тази година срещу загуба от 408 хил. лв. за същия период на миналата година.

До момента няма сделки с акции на дружеството, а офертите остават на нива от 11,10 лв. купува и 13,89 лв. продава.

Свързани компании:

ЕМКА АД(EMKA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:10 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още