IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ялъмов: Инвестиционната общност очаква по-добра комуникация от новия шеф на КФН

Председателят на СД на Капман Холдинг счита, че на този етап въвеждането на деривати на БФБ не стои като възможност

12:22 | 31.07.16 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p style="text-align: justify;">
	Николай Ялъмов, председател на СД на Капман Холдинг. <em>Снимка: Bloomberg TV Bulgaria</em></p>

Николай Ялъмов, председател на СД на Капман Холдинг. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

С избора на нов председател на Комисията за финансов надзор (КФН) първата и основна промяна, която очаква инвестиционната общност в България, е да се подобри комуникацията с регулатора, да има диалог както на законодателно, така и на индивидуално ниво. Това каза председателят на Съвета на директора на Капман Холдинг Николай Ялъмов в предаването Boom & Bust по Bloomberg TV Bulgaria.

По думите му през последните близо две години на българския капиталов пазар се появяват първите „бели лястовици“.

Има интерес, произтичащ от запитвания на компании за листване на фондовата борса. Като основните причини за тази положителна тенденция Ялъмов открои понижаването на лихвените равнища и възможността повечето компаниите, които не могат да използват изцяло банково финансиране, да се насочат към емитирането на даден финансов инструмент на фона на ниските лихви.

Председателят на СД на Капман Холдинг коментира още идеята малки и средни предприятия да набират капитал през фондовата борса, влиянието на бъдещите резултати от стрес тестовете върху финансовата система, както и възможността да се въведат деривати на Българска фондова борса.

Бъдещите резултати от проверките на активите в небанковия финансов сектор вече имат влияние. От началото на годината големи професионални играчи са започнали да преструктурират портфейлите си, коментира Ялъмов.

Според него въвеждането на деривати на българския капиталов пазар на този етап не стои като възможност.

„Дериватът е функция на основен финансов инструмент и ако фундаментите ги няма, трудно може да се надгражда над тях“, смята той.

Цялото предаване гледайте тук

Още видеа гледайте на сайта на Bloomberg TV Bulgaria

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:05 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 0
DutyFree
преди 7 години
ИНВЕСТИЦИОННА ОБЩНОСТ ЛИ ??? В МУТРИ ЛИ ИНВЕСТИРАТ ТИЯ???КЪДЕ ИНВЕСТИРАТ, ЩО НЕ ПИТАТЕ ЛЕВОН БУЛБАНК И ДСК БАНК ЩО ИЗЛЯЗОХА ТАКА ОТКРИТО И АГРЕСИВНО И СРИНАХА ПАЗАРА ЗА ВИНАГИ, ЩОТО СА МНОГО ПРОСТИ ИЛИ ЩОТО ВИЕ СТЕ СУПЕР НЕКАДЪРНИ ??? КАТО ИНВЕСТИТОРИ????
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още