IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Транспортният сектор се нуждае от внос на работници, твърдят от КРИБ

Възнагражденията в транспортния сектор нас са едни от най-високите в Европа

11:18 | 30.03.17 г. 6
<p>
	<em>Снимка: БТА</em></p>

Снимка: БТА

Работодателските организации в България ще продължат да настояват пред новата власт за облекчени процедури по внос на работници от трети страни. Това каза Христо Христов от УС на КРИБ в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria.

Експертът обърна внимание, че транспортно-логистичният сектор е един от секторите, които след приемането на България в ЕС се развива с доста бързи темпове, но в последните години има редица проблеми, сред които е и липсата на кадри, които спъват развитието и могат да доведат до влошаване на тенденциите в сектора.

Възнагражденията в транспортния сектор в България достигат едни от най-високите нива в Европа, изпреварвайки почти всички балкански страни по този показател, отчете Христов.

Причината е, че държави като Румъния, Унгария, Полша имат възможност да назначават по бърза и облекчена процедура шофьори от Украйна, Молдова, Грузия, Армения, например. В същото време назначаването на шофьор в България отнема между 6 и 9 месеца.

Вижте още от разговора във видеото:

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:57 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

6
rate up comment 2 rate down comment 1
bgMan
преди 7 години
Внос от Африка и Близкия Изток ли?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 3 rate down comment 1
Пуки
преди 7 години
Може би трябва да изнесем тези от криб, ако някой ги вземе.Категорична забрана за внос на работници докато безработицата не спадне на 5-6%.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 15 rate down comment 0
zelka007
преди 7 години
хммм ... имам трима познати, зарезаха си нещата и станаха тираджии. вярно, добри са парите като за работа, ама ако някой мисли че падат пари от небето за да въртиш геврека само :))) ... иска се доста издръжливост, доста добро познаване на пътищата и техническото обслужване на камиона. не е за всеки и за всяка възраст. това от едната страна. от другата страна - не става да назначаваш от кол и въже хора и им оставяш камион за 150-200к да си връткат из европа. тия заплати дето циркулират напред-назад из интернет пространството са за международните шофьори :) и то не за всички. а това са алабалистики някакви за вснос на работници, сигурно ще крънкат за някакви данъчни префернеции след някой и друг месец :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 22 rate down comment 2
khao
преди 7 години
като са от най високите в Европа, наемете си шведи !!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 30 rate down comment 2
redcretin
преди 7 години
Я пак? Най-високи в Европа били възнагражденията?Що за лобистки глупотевини!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 21 rate down comment 3
StraightForward
преди 7 години
аххахаха ВКАРАЙТЕ СИ ВИЕТНАМЦИ ДА ВИ РАБОТЯТ И ЗА БЕЗ ПАРИ, МАЗНИ И НЕКАДЪРНИ РАБОТОДАТЕЛИ С ПРИВЕЛИГИРОВАНИ ФАМИЛИИ !??? УЖАС.. НА КВАДРАТ, КАК ДА НЯМАТЕ РАБОТНИЦИ, КАКВО ИМ ПЛАЩАТЕ 1500 ЛВ И ЖЪЛТИ СТОТИНКИ ЗА ОСИГУРОВКИ, А ИСКАТЕ ДА ВИ ПРЕВОЗВАТ МИЛИОНИТЕ ПО СВЕТА ЛИ КАК ??? СМЕШНО Е КОЛКО ИЗЕДНИЧЕСКА И МОШЕНИЧЕСКА Е ТАЗИ ОРГАНИЗАЦИЯ КРИБ!!???
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още