IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как ще се развива курортът „Слънчев бряг“?

Хотелиерите настояват редът и законът в комплекса да се спазват

09:53 | 29.08.17 г.
Как ще се развива курортът „Слънчев бряг“?

„Слънчев бряг“ е прекрасен семеен курорт и трябва да си остане такъв. Това заявиха пред Bulgaria ON AIR представителят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) Бранимир Миланов и директорът на Института за анализи и оценки в туризма Румен Драганов.

Междувременно хотелиери и ресторантьори от курорта настояват за спешна среща с премиера Борисов и са подготвили няколко конкретни искания. Действията им идват на фона на поредната акция на НАП, при която бяха иззети средства от касите на заведения, задлъжнели към бюджета.

"Проблемите в „Слънчев бряг“ са от доста години и е крайно време да бъдат решени. Слънчев бряг е семеен курорт. 99% от туристите в курорта са семейства с малки и по-големи деца", твърди Миланов.

Той настоя, че трябва да има закон и ред, които да се спазват.

"Очевидно обществото не вижда свършена работа от тези, които премиерът е назначил и затова се обръща към него", коментира действията на хотелиерите Румен Драганов.

Според него предложенията им звучат доста архаично, а самият той ги слуша вече 20 години.

Припомняме, че в писмото си до премиера бизнесът настоява за регламентиране на статута на националните курорти в Закона за туризма, решаване на проблемите на инфраструктурата в “Слънчев бряг” и региона, довършване на четирилентовия път от Бургас до курорта, решаване на проблемите на обществения ред и сигурността, законодателни промени за решаване на проблема с шума от откритите заведения, премахване на незаконните временни постройки.

Напрежението в комплекса ескалира това лято заради акциите на вицепремиера Валери Симеонов срещу шума от дискотеките.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:31 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bulgaria On Air виж още

Коментари

Финанси виж още