IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Постигнато е споразумение с протестиращите миньори от Бобов дол

Заплатите им за ноември и декември ще бъдат изплатени на равни вноски до 15 март

16:32 | 20.01.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Bulgaria ON AIR</em></p>

Снимка: Bulgaria ON AIR

След продължили шест часа преговори приключи протестът на съкратените работници от Мини "Открит въгледобив" - Бобов дол, предава БТА.

След намесата на омбудсмана Мая Манолова изпълнителният директор на мините стигна до споразумение с протестиращите и обеща да им изплати заплатите за ноември и декември на четири равни вноски до 15 март тази година. Постигнато беше споразумение и за изплащане на забавените ваучери за храна.

В момента пътят, който спря достъпа на камиони с въглища към ТЕЦ "Бобов дол", се отваря и камионите продължават към топлоцентралата. Към този момент опашката е от около 50 камиона.  

По-рано омбудсманът Мая Манолова се срещна с ръководството на мината за постигане на компромисно решение.

Директорът на мина "Открит въгледобив" Харалампи Златанов твърдеше, че мината не е в състояние да изплати исканите накуп пари от бившите служители на дружеството, които включват заплата за месец ноември, обезщетения за съкращение и ваучери за храна за 4 месеца.

Миньорите категорично отказаха да приемат по 100 лева месечно в рамките на 6 месеца, както предлагаше ръководството на мината. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:31 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bulgaria On Air виж още

Коментари

Финанси виж още