IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

С края на лятото ремонтите по магистралите се подновяват

Ще продължим да събаряме незаконно построени сгради, категорична е регионалният министър

11:31 | 28.08.15 г.
С края на лятото ремонтите по магистралите се подновяват

С края на летния сезон отново се подновяват и ремонтните дейности по магистралите, става ясно от думите на регионалния министър Лиляна Павлова във Варна.

Тя съобщи, че от 1 септември ще започне ремонтът по отсечка от магистрала „Хемус” между Шумен и Варна с дължина от 5 километра, пише агенция „Фокус”. Ще бъде създадена временна организация на движението – поетапно в двете платна и реално движението по „Хемус” няма да бъде спирано.

Това е само първият етап от ремонта на магистралата в този участък, чиято обща дължина е 30 километра, допълни още Павлова.

С края на летния туристически сезон ще бъде подновена и работата по магистрала „Тракия”. Там ремонтите ще започнат по-късно, на 7 септември, защото и трафикът по магистралата е по-натоварен.

Лиляна Павлова коментира и събарянето на незаконни сгради в последните седмици.

„Незаконното строителство няма да бъде толерирано по никакъв начин и решението на Европейския съд за правата на човека в Страсбург по недвусмислен начин показва, че действията на местната власт са законосъобразни и правилни”, посочи тя.

Регионалният министър припомни, че Съдът е отказал да наложи временно спиране на събарянето на незаконни сгради, но поиска осигуряване на временно настаняване на хората, чиито имоти са разрушени.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:01 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още