IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Енергийното министерство ще опита да събере забавени концесионни възнаграждения

Към 31 март постъпленията от концесии достигнаха 27,7 млн. лева, отчитат от институцията

12:58 | 24.04.17 г. 1
<p>
	Снимка: <em>Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Служебният енергиен министър Николай Павлов е наредил да бъдат предприети действия за събиране на забавени концесионни възнаграждения, съобщиха от Министерството на енергетиката. Конкретните мерки ще бъдат приложени спрямо нарушителите до края на тази седмица. 

По данни на ведомството събираемостта на концесионните такси през първото тримесечие на 2017 година е с над 23% по-висока в сравнение със същия период на миналата година.

Към 31 март постъпленията от концесии са 27,7 млн. лева при утвърдени в Закона за държавния бюджет на Република България за цялата година 34 млн. лева. От начислени лихви и неустойки по концесионни договори са събрани 1,2 млн. лева.

Обезпечени са вземанията по всички концесии за твърди горива. Концесионните договори за метални и индустриални полезни изкопаеми се изпълняват своевременно.

Закъснения са отчетени при плащания по договорите за добив на въглища, строителни и скалнооблицовъчни материали, за което са предприети действия.

Министерството на енергетиката контролира над 500 концесионни договора.

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:19 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 5 rate down comment 0
bgMan
преди 6 години
А защо досега държавата се е правила че не вижда? И то след цели 2 правителства на ГЕРБ. Главпрокурора масон няма ли да се самосезира след тази публична информация или той се самосезира само след публична изява на Дебелян Пеевски?НЕплатените концесии били за над 1.2 милиарда лева!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още