IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Британското правителство попари надеждите за втори референдум за еврочленство

33 млн. британци вече дадоха мнението си по въпроса, е официалната позиция на властта

14:17 | 09.07.16 г. 7
<p>
	Снимка: <em>Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Гласуването за европейското членство е "веднъж в живота", коментира британското правителство по повод събирането на подписи в електронна петиция за провеждането на втори референдум във Великобритания, пише The Guardian.

В петицията досега са събрани над 4,1 млн. подписа, допълва изданието.

Според законодателството британският парламент трябва да обсъди поставен в петиция въпрос при набирането на повече от 100 хил. подписа. Каквото и да е решението по тази петиция от външното министерство на Великобритания посочиха, че 33 млн. британци вече са дали своето мнение по въпроса.

В онлайн петицията е посочено, че избирателната активност в референдума е била по-малка от 75%, а искането за напускане на ЕС е подкрепено от по-малко от 60% от гласувалите. Това дава правото допитването да бъде повторено, смятат авторите на петицията.

От правителството обаче посочват, че в Закона за референдума за ЕС не е било поставено изискване за минимална избирателна активност.

Законът е бил дебатиран и в двете камари на британския парламент - на общините и на лордовете. В него са били посочени всички условия, при които да се проведе допитването, включително датата и въпроса в бюлетината. Изисквания за избирателна активност и дял на единият от отговорите не са били поставяни.

"Сега трябва да се подготвим за процедурата по излизането на ЕС и правителството се ангажира да осигури най-добрите възможности  за британския народ в преговорите", е записано още в официалното изявление на правителството.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:10 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

7
rate up comment 7 rate down comment 9
supertrader
преди 7 години
Дори и да не напуснат ЕС за тях хеликоптерни пари за пълнолетен гражданин едва ли ще има.ЕС неизбежно ще приложи този изпитан метод още от времето на Голямата депресия приложен от правителството на Рузвелт. По принцип са водени дебати и са стигнали до становището че при втора голяма криза хеликоптерните пари от този тип ще се наложи да бъдат използвани..по 10к евро на всеки пълнолетен гражданин ще ускорят достатъчно икономиката и с ефект за няколко десетилетия.В САЩ са раздадени по 1000 долара тогава и не е вярно че депресията продължава до Втората световна война, защото веднага след прилагането на този метод икономиката се съживява и безработицата изчезва. САЩ стават изключително инвестиционно привлекателни а долара се налага като световна валута, време е еврото да го смени.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 11 rate down comment 20
Hermes73
преди 7 години
Браво на британците,няма връщане в *** ЕС!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 13 rate down comment 4
raul_castro
преди 7 години
Gold - all time high. Very, very soon.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 25 rate down comment 8
Vesko94
преди 7 години
Хахаха, това не е България, където до обяд искаш едно, следобед друго. Още преди месеци ясно бе заявено, че решението на 23-и е окончателно.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 26 rate down comment 4
trendline
преди 7 години
Хората си казаха думата и политиците ще изпълняват - това е. Да не ги мислим англичаните. Те нямат приятели а само интереси.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 28 rate down comment 6
SS-23
преди 7 години
Британското правителство попари надеждите за втори референдум за еврочленство---Ама чакай бе, Петкова ... имаше Рефернедум! За какви "надежди" може да иде реч? Ще хвърляме заровете, докато падне "дюшеш" ли ? Това да не е колонията Б-я !!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 15 rate down comment 2
michaelis21
преди 7 години
Това е, не искат Юнкер да командва парада повече.Допреди Бретон Уудс, 200 г. паунда е бил бил световна резервна валута.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още