IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Deutsche Bank съкращава още 1000 служители

Цифрата е част от 9-те хиляди места, които ще бъдат съкратени по цял свят, за да бъде повишена конкурентоспособността на компанията

19:03 | 06.10.16 г. 3
<p>
	<em>Снимка: Архив, Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив, Ройтерс

Deutsche Bank обяви, че освобождава от длъжност още 1000 души като част от плана за съкращаване на щата с 9000 работни места. Информацията, цитирана от ТАСС,  е публикувана днес на сайта на банката, пише БТА.

„След обявяването на споразумението за закриване на 3000 работни места през юни 2016 г., още 1000 позиции ще бъдат съкратени”, се посочва в съобщение.  „Така броят на закритите работни места в Германия ще стане около 4000.

Цифрата е част от 9-те хиляди места, които ще бъдат съкратени по цял свят, за да бъде повишена конкурентоспособността на компанията в рамките на стратегията до 2020 г.”, се уточнява в прессъобщението.

През октомври 2015 година банката обяви намерението си да закрие 9000 работни места и да се изтегли от 10 държави.
През септември в. Wall Street Journal написа, че Deutsche Bank планира големи съкращения и в Русия.

По данни на източници на изданието там могат да бъдат засегнати около 200 служители, занимаващи се с инвестиционни операции.

Deutsche Bank трябва да преразгледа бизнес модела си, за да поддържа рентабилността си в дългосрочен план в среда на изключително ниски лихви, заяви днес управляващият директор на Международния валутен фонд (МВФ) Кристин Лагард във Вашингтон, където утре започват есенните срещи на фонда и Световната банка.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:23 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

3
rate up comment 21 rate down comment 0
bgMan
преди 7 години
Ето така със сигурност се пестят милиарди.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 20 rate down comment 2
ing5rov
преди 7 години
Маранди/Иван2015 няма ли да извади некоя статистика...щот носа му все у руските !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 26 rate down comment 2
marto76
преди 7 години
Банковите проблеми в Европа започнаха с кризата в италианските банки, която все още не е преодоляна! След това дойдоха и проблемите в Дойче Банк, която е най-голямата европейска банка! Според мен американците определено имат пръст в това и се опитват да клатят ЕС!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още