IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Европейските индекси записаха слаби изменения

Британският индекс FTSE 100 и германският DAX се покачиха, но френският CAC 40 изостана

19:38 | 15.08.16 г.
Европейските индекси записаха слаби изменения

Европейските борси приключиха търговията в понеделник почти без изменения въпреки силното поскъпване на петрола и рекордите, отбелязани от американските борсови индекси, защото натежаха опасенията за глобалния ръст, пише CNBC.

Общоевропейският индекс STOXX 600 регистрира колебливи движения по време на сесията, като затвори с минимално понижение от 0,01%.

Британският индекс FTSE 100 нарасна с 0,36 на сто, а германският DAX се покачи с 0,24%. Френският CAC 40 обаче изостана, като се понижи леко с 0,05 на сто.

След спекулации, че водещите страни производителки на петрол може да предприемат действия в подкрепа на цената на "черното злато", петролът поскъпна значително в понеделник, вдъхвайки оптимизъм на инвеститорите. Брентът и американският лек суров петрол WTI поскъпнаха с по около 2,5 на сто при затварянето на търговията в Европа, достигайки нива от съответно 48,14 долара и 45,62 долара за барел.

В САЩ трите основни борсови индекса достигнаха нови рекорди в началото на търговията в понеделник, докато инвеститорите следяха движението на цените на петрола и очакваха новини от Федералния резерв (по-късно тази седмица трябва да бъде публикуван протоколът от заседанието на Фед през юли).

Азиатските борси обаче затвориха в понеделник със разнопосочни движения, като начело излязоха китайските индекси.

Най-добре сред акциите, които попадат в състава на STOXX 600, се представиха книжата на UCB, които поскъпнаха с 8,9%, след като съд в американския щат Делауеър потвърди валидността на американски патент на белгийската биофармацевтична компания за лекарството против епилепсия Vimpat.

Шведската верига за търговия с облекло H&M отчете 10% нарастване на продажбите през юли, което изпрати цената на акциите на компанията с над 2% нагоре.

Книжата на британския букмейкър William Hill поевтиняха с над 6%, след като компанията отхвърли ревизирано предложение за придобиване от страна на Rank Group и 888 Holdings.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:13 | 26.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още