IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Газпром" очаква скорошно развитие за втората тръба на "Турски поток" в Турция

До края на годината компанията планира да подпише споразумение с турските власти за пътя на газопровода към Европа

10:24 | 23.10.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

До края на 2017 г. „Газпром“ и турското Министерство на енергетиката ще се разберат за трасето на втората тръба на „Турски поток“ на територията на Турция. Това съобщи руският енергиен министър Александър Новак, цитиран от ТАСС.

По време на форум в Татарстан той обясни, че се водят преговори с турската страна и се очаква подписването на споразумение в рамките на броени месеци.

Руската компания започна строителството на газопровода „Турски поток“ по дъното на Черно море през май. Проектът включва изграждането на две тръби – едната предназначена за турския пазар, а другата – за европейския. На този етап все още се обсъждат варианти за входната точка на втората тръба в Европа като вариантите са два – през България или през Гърция.

Морската част на газопровода е с дължина 910 километра, а през територията на Турция трябва да бъдат изградени още около 180 километра – до хъб на гръцко-българската граница.

В началото на октомври Турция одобри Оценката за въздействие върху околната среда (ОВОС) на терминала на „Турски поток“ на турския бряг. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:54 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още