IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Газпром" се надява на извънсъдебно споразумение за цената на газа за Турция

Винаги има шанс при добро желание на двете страни да бъде намерено взаимоизгодно решение, коментира Александър Медведев

12:49 | 16.06.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

В „Газпром“ имат надежда за постигане на извънсъдебно споразумение по заведения от Турция арбитражен иск за цената на природния газ. Това коментира зам.-председателят на комапнията Александър Медведев пред Россия 24, съобщава ТАСС.

Турската Botas заведе арбитражен иск срещу ценообразуването на природния газ от руска страна в края на 2015 година. Именно тези спорове бяха една от причините за забавянето на реализацията на проекта „Турски поток“.

Сега обаче строителството на газопровода е вече в ход, а в „Газпром“ се надяват, че ще успеят да се разберат с турската страна. „Ние сме в постоянен контакт с нашите турски колеги и въпреки че има заведено дело в арбитражен съд, винаги има шанс при добро желание на двете страни да бъде намерено взаимоизгодно решение“, коментира Медведев.

“Газпром“ също подаде насрещен арбитражен иск в Стокхолмския съд във връзка с цените на газа за Турция. Компанията се обърна към институцията във връзка с искане за преразглеждане на цените за частните вносители Akfel Gaz, Bati Hatti Dogalgaz и Kibar Enerji.

Пред Россия 24 Медведев съобщи още, че газовият гигант планира износ на газ за Индия. „В „Газпром“ не се плашим от големите проекти“, каза още той. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:27 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още