IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Найджъл Фарадж: Убийството на Джо Кокс възпря инерцията в полза на Brexit

Резултати от допитвания сочат лека преднина на кампанията за оставане на Великобритания в ЕС

16:08 | 19.06.16 г. 5
Найджъл Фарадж: Убийството на Джо Кокс възпря инерцията в полза на Brexit

Убийството на депутатката от Лейбъристката партия Джо Кокс, която бе застъпничка на оставането на Обединеното кралство в ЕС и бе проемигрантски настроена, спря набраната инерция, натрупана в полза на кампанията за излизане на Великобритания от блока. Това заяви лидерът на британската евроскептична Партия за независимост на Обединеното кралство (UKIP) Найджъл Фараж, цитиран от ДПА. 

На въпрос за последиците от убийството на Кокс Фараж отговори пред телевизия Ай Ти Ви: "Бяхме набрали инерция допреди тази ужасна трагедия. Тя има последици върху цялата кампания за всички".

Според Фараж обаче хората, които вече са решили да гласуват за Brexit, ще участват в референдума в четвъртък, "тъй като искат да си върнат контрола върху страната", информира БТА.

Резултати от допитвания, публикувани през уикенда, сочат лека преднина на кампанията за оставане на Великобритания в ЕС.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:21 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

5
rate up comment 3 rate down comment 1
dakl
преди 7 години
Спомняте ли си какъв вой беше преди години когато в рождения ден на Путин убих а американската гражданка рускинята А .Политковская, а сега къде са дежурните в такива случай оплаквачки О .Минчем, Й Василев, И .Кръстев Р .Кънев и т н
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 3 rate down comment 3
Nathan
преди 7 години
Най- добре би било ако ЮК излезе от ЕС и това доведе до разпад и на двете империи. Алтернативата на централизацията е децентрализацията. Вместо политическа централизация - икономическа децентрализация : свободно движение на стоки,услуги, хора и капитали и не единствено в рамките на европейския континент. В миналото СТО целеше създаването на свободна търговия, но приоритетите бяха променени и в момента ня дневен ред в Европа е непазарния ТТИП.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 11 rate down comment 8
d333
преди 7 години
Веднага, когато прочетох новината преди дни, когато я убиха(Бог да я прости) си помислих това, че са я убили, може би, нарочно за да обърнат резултата.... Аз в случайни неща много много не вярвам.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 5
makama
преди 7 години
Комично !Кой вярва, че убийство/смърт на един депутат може да обърни прогнозни резултати в неща толкова фундаментално, като мнение по конкретен въпрос в референдум !Толкова ли са балъци/*** британците !Евроскептиците губили позиции !!! - Ми някой британец, следва да се замисли, между две чаши уиски или две бири ! Какво ще спечели обикновения британец, ако излезе от ЕС !!!А.... ще смени емигрантите от Полша и Румъния с индуси и пакистанци !!!Последните са будисти и мисюлмани общо около 12 милиона към настоящия момент в UK.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 11 rate down comment 9
deant
преди 7 години
Случайно ли беше това убийство? Точно сега? Наистина ли някой мисли, че евроскептиците са такива животни, че да убият абсолютно неизвестна депутатка, подкрепяща ЕС? Вярно звучи като конспирация, но много интереси са на карта, при напускането на ОК. Нищо конкретно не казвам, изводите си ги правете вие.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още