IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Русия предлага на Сърбия "нови маршрути" на газа

Ще останем партньори на Русия, но на рационална основа, отчете сръбският премиер Вучич при срещата с руския си колега Медведев

20:56 | 27.10.15 г. 1
Русия предлага на Сърбия  "нови маршрути" на газа

Големи инфраструктурни проекти, особено в сферата на енергетиката обсъдиха премиерите на Русия Дмитрий Медведев и  на Сърбия Александър Вучич, съобщи руската информационна агенция ТАСС.

След срещата си Медведев поясни, че тема на разговорите са били нови маршрути за доставки на руски газ на фона на обсъжданите алтернативи на „Южен поток” и спирането на самия проект за газопровод. Идеите за новите пътища на газа са били представено на „сръбските приятели”, става ясно още от думите на руския премиер.

Вучич отчете, че Сърбия и Русия ще останат "партньори, но на рационална основа. Двете страни са подписали и споразумение за увеличаването на капацитета на газохранилищата в Сърбия до 1 млрд. куб. метра.

Сърбия заема своя ниша на пазара за продукти в Русия, особено що се отнася до селскостопанските стоки. „За шест месеца от началото на тази година (вносът от Сърбия за Русия – бел. ТАСС) е нараснал с 40 на сто%, отбеляза още Медведев.

Двете страни подписаха днес в присъствието на своите премиери меморандум за сътрудничество в икономиката, привличането на инвестиции и реализацията на съвместни проекти.

Вучич покани Медведев на официална визита в Сърбия през 2016 година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:02 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 5 rate down comment 3
kalendar
преди 8 години
Е...и руснаците могат да са на тежки наркотици...Освен ако не са измислили как да прекарат тръбопровода през стратосферата
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още