IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Зелена вълна заля пазарите в Европа

Общоевропейският индекс Stoxx 600 приключи с повишение от 0,7%

19:06 | 16.08.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Европейските борси приключиха с повишения сесията в сряда, след като геополитическите напрежения около Корейския полуостров започнаха да се успокояват. В същото време инвеститорите се готвят за публикуването на протокола от последната среща на Федералния резерв в САЩ, коментира CNBC.

Общоевропейският индекс Stoxx 600 приключи с повишение от 0,7%, воден от ръстове на основните ресурси и енергийните компании, след като металите и петролът поскъпнаха.

На борсата в Лондон индексът FTSE се повиши с 0,66% до 7432,58 пункта. Същият ръст отчете и германският бенчмарк DAX до 12257,42 пункта. Френският индекс САС също отчете увеличение – от 0,74% до 5178,1 пункта.

На корпоративния фронт Balfour Beatty се представи най-добре в европейския бенчмарк след по-силен от очакванията финансов отчет. Британската строителна компания обяви, че печалбата за първото полугодие е скочила с почти 70% в сряда, след като двегодишното преструктуриране явно е успяло да възстанови бизнеса. Акциите на компанията поскъпнаха с 6%.

Британският застраховател Admiral Group отчете 1% ръст на печалбата преди данъците за първите шест месеца на годината. Разходите в резултат на увеличение на вноските за телесни повреди от страна на британското правителство обаче са ограничили растежа на компанията. Акциите ѝ поевтиняха с почти 6% след новината.

В същото време датският гигант в логистичния сектор Moller-Maersk съобщи за кибератаки, които може да имат отрицателно влияние върху резултатите за третото тримесечие. Оценките сочат, че глобалната кибератака, която удари основно линията Maersk през юни, ще намали печалбата до септември с около 200 до 300 млн. долара. Акциите на компанията се възстановиха от по-ранните загуби и затвориха с 2,7% нагоре.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:09 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още